Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Risikerer gebyr ved mangel på oppfølging
Del artikkelen med venner og kolleger

Som en konsekvens av de skjerpede kravene til oppfølging av sykefravær, risikerer arbeidsgiver nå overtredelsesgebyr ved brudd på sine plikter.

NAV har i sommer sendt ut informasjonsbrev til alle landets bedrifter, der de opplyser om endringene i reglene for oppfølging av sykefravær. For en oversikt over endringene kan du lese tidligere artikkel.

Sanksjoner

Med den nye reglene kan NAV ilegge et overtredelsesgebyr tilsvarende seks rettsgebyr (5 160 kroner pr juni 2011) dersom arbeidsgiver:

  • ikke avholder dialogmøte 1.
  • ikke sender rapporteringsskjema og oppfølgingsplan uoppfordret til NAV innen 9 ukers sykemelding.
  • ikke deltar i dialogmøter i regi av NAV og ikke sender revidert oppfølgingsplan til NAV før møtet.

Merk at NAV tidligere har sendt påminnelsesbrev om å sende rapporteringsskjema ved 9 uker. Dette vil ikke NAV lenger gjøre, og det er bedriften sitt ansvar å huske på dette.

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm understreker at hensikten med sanksjonsmulighetene, er å sikre at bedriftene tidlig legger til rette for en god oppfølging.

- Målet er ikke å straffe, men å få innarbeidet en oppfølgingskultur hvor de ulike aktørenes oppgaver i sykefraværsarbeidet løses som forutsatt, sier statsråd Hanne Bjurstrøm.

[Les mer hos NAV]

Absentia.no drifter tjenesten In Absentia som hjelper personalansvarlig o.a. på arbeidsplassen til å følge opp sykefravær i tråd med NAV sine retningslinjer.
Les mer om In Absentia her.


Legg til kommentar

20. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?