Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Rekruttering til ledelse
Del artikkelen med venner og kolleger

På oppdrag fra ISS har AFI undersøkt hvordan ansattes motivasjon og mulighet til fremtidige lederverv blant ansatte med innvandrerbakgrunn. Hensikten var å finne hvilke faktorer som påvirker deres prestasjon, mestring og ambisjoner.

ISS Facility Services AS har sammen med NHO Service, Arbeidsmandsforbundet og AFI gjennomført prosjektet "Migra-nysgjerrig" finansiert med midler fra FARVE. Som en av Norges største arbeidsgivere for ufaglært arbeidskraft innen serviceyrket, ønsket ISS å lære mer om hva som påvirker arbeidstakere med innvandrerbakgrunns opplevelse av mestring, arbeidsmiljø, prestasjon og ambisjoner.

Språket viktig

For å kunne bli en leder mener flertallet at det er nødvendig å beherske det norske språket. Omtrent halvparten er innstilt på å ha innvandrere som ledere, mens omtrent 20 prosent er skeptiske ettersom de mener nordmennene ikke vil godta dette.

Blant de som kan tenke seg å bli leder er muligheten til høyere lønn og mer utfordrende arbeidsoppgaver hovedårsaken.

Ledere med innvandrerbakgrunn opplever også en dobbel språkbarriere. De skal beherske norsk for å kunne forholde seg til de organisatoriske kravene, samtidig som de skal kommunisere med ansatte som kan minimalt norsk. I noen tilfeller er fingerspråk eneste kommunikasjonsmåte.

Høy turnover

Med en høy andel arbeidstakere med innvandrerbakgrunn har ISS satset mye på opplæring og sosiale tiltak. Allikevel sliter selskapet med høy turnover og sykefravær. Det er spesielt to årsaker til at ansatte ønsker å slutte i ISS. At arbeidet er tungt fysisk og for dårlig lønnet gjør at mange velger å slutte i arbeidet.

Flertallet av de spurte ønsker imidlertid å fortsette i jobben. Godt arbeidsmiljø, et fast arbeid med mulighet for internt bytte av stilling, samt et godt forhold til nærmeste leder er årsakene til at man ønsker å bli i jobben.

[Les mer i pressemelding hos AFI]


Legg til kommentar

17. august, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?