Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Skill deg ut fra andre jobbsøkere
Del artikkelen med venner og kolleger

Først og fremst handler det om å ta oppgavene ingen andre vil ta, og å jobbe litt mer enn alle de andre, mener ekspertene.

E24 jobber for tredje året på rad med å kåre Norges største ledertalent. Vil du gå av med tittelen, er det hendig å lytte til ekspertenes gode råd.
 
- Vær tilgjengelig, vær tilstedet, og vær litt raskere - litt mer av alt det andre ikke er, sier hodejeger Per Erik Henriksen i IMSTalentor til E24.

Jobb lenge og hold på humøret

Det samme går igjen hos de fleste hodejegerne. Det har ikke skjedd store endringene i hvordan du skal klare å kapre lederjobben foran andre, til tross for at samfunnet rundt jobben totalforandres.
 
IMSTalentors Henriksen vurderer det dit hen at det er enkle og konkrete ting du må være forberedt på å justere.
 
Å komme litt tidligere på jobb, gå sent fra jobb og å være mer ivrig enn andre er en sikker vinner. I tillegg handler det om humør. Godt humør.
 
- Ta de arbeidsoppgavene som blir tildelt deg og de oppgavene ingen andre vil ta - og lever kvalitet på det du gjør, legger Henriksen til.

Hjelp sjefen!

Ole Petter Melleby, partner og leder for research- og analyseteamet i hodejegerselskapet Isco Group, tror det er lurt å også hjelpe sjefen med å bli bedre.
 
- Ta unna ting og ta initiativ. Jobb lojalt mot sjefen din - og få han eller hun til å «skinne». Sjefen din vil igjen da rapportere videre at han har en underordnet som leverer bra. Det handler om å skape noe sammen, sier Melleby.
 
Per Erik Henriksen terper viktigheten ved å vise seg frem.
 
- Du kan være så flink du bare vil, men om du ikke får vist det frem er det ingen som tenker på deg den dagen sjefsstolen skal fylles. Når jeg som din leder rykker oppover i systemet er det viktig at jeg tar deg med. Slik vil du også kunne rykke oppover, rådfører Henriksen.
 
Isco Groups Melleby forklarer at det er lettere ved å jobbe hardt og disiplinert. Til og med det å engasjere seg i ubetalt, frivillig arbeide, kan synliggjøre deg i jakten mot drømmen om lederjobb.
 
- Det handler om å gjennomføre de arbeidsoppgavene du tar på deg - det er det faktisk ikke alle som gjør. Stå i vanskelige case, vis utholdenhet og ikke gi deg. Når du kommer ut av tunnelen har du lært masse nytt, konkluderer Melleby.
 

[Les mer i artikkel hos e24.no]


Legg til kommentar

23. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?