Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Arbeidstilsynet med langvarig risikoaksjon
Del artikkelen med venner og kolleger

Mer enn 300 inspektører skal i over to uker for Arbeidstilsynet gjennomføre kontroller for å kartlegge og redusere risiko.

Tilsynets kontroller tok til i går 29.august og skal holde fram helt til 15.september.
 
- Å kartlegge risiko er viktig for å forebygge ulykker og å hindre helse- og miljøskader. Risikovurdering kan gjøres enkelt, og det skal også gjøres i små virksomheter. Enkelt sagt handler det om å se på hva som kan gå galt, og hva du kan gjøre for å hindre at det skjer, sier direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet til tilsynets egne nettsider.
  
1000 tilsyn i 2009

Grunnlaget for aksjonen er resultater etter en liknende aksjon i 2009. Den gang ble nesten 1000 tilsyn gjennomført og flere hundre virksomheter fikk pålegg om å utbedre sitt HMS-arbeide.
 
Inspektørene fra tilsynsmyndighetene vil i denne omgang gå på tilsyn i blant annet asfaltverk, notvaskerier, restauranter, bygg og anlegg og kommuner.
 
Vil skape mer aktiv bevissthet
 
Det er flere deltakende firmaer med i tilsynsrunden. Arbeidstilsynet, Statens Strålevern, direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) inkludert de lokale brannvesenene og de lokale Eltilsyn, samt Klima- og Forurensningsdirektoratet (Klif) med Fylkesmannens miljøvernavdelinger.
 
- Målet med aksjonen er å øke virksomhetenes bevissthet og kompetanse om risikoforebyggende arbeid, og øke sikkerheten på norske arbeidsplasser, sikkerhetene for samfunnet og for natur og miljø. Jeg er spent på om resultatene blir bedre i år enn den var for to år siden, fortsetter Finboe Svendsen.
 

Legg til kommentar

28. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?