Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Ansatte koster sjefen penger
Del artikkelen med venner og kolleger

Du koster sjefen din mer enn du tror. Det kan med andre ord bli dyrt for sjefen din å ansette feil person.

Lønnen din er kun en av flere utgifter sjefen din betaler av bedriftens penger. Ferie, lunsj, bilordning, forsikring, kontorplass og andre ting kommer i tillegg.
 
Dine Penger har nettopp lansert en oppgradert ansettelseskalkulator på sine nettsider, som forteller hvor mye du koster din egen bedrift i året. Eksempelvis vil du komme til å koste bedriften hele 150 000 kroner hvis du har en lønn på 420 000 kroner og de eventuelle andre forutsetningene er standardiserte.
 
Feilansettelser svir
 
En ansatt koster mye mer enn lønnen, og dermed blir det med andre ord enda dyrere for sjefen din å ansette feil person i jobben. Den største faren med å ansette noen blir altså hvis ansettelsen er en feilansettelse.
 
- Hvor mye en feilansettelser koster en bedrift, avhenger hvor stort spillerom den ansatte har, om han eller hun er en toppleder, en fagekspert eller om den nye ansatte skal ha mye kontakt med de andre ansatte, forteller fagsjef i Adecco Select, Helene Tronstad Moe til VGNett.
 
Hun tror en feilansettelse i verste fall kan komme til å koste bedriften mer enn en hel årslønn. Det har hun belegg i ved at ansatte som mistrives på jobben, kan komme til å forsure hele arbeidstiden for andre ansatte – og dermed føre til at de blir misfornøyde.
 
- Er det en ny som ikke gjør det han eller hun skal gjøre, fører dette til at de andre på jobben får flere oppgaver og i verste fall kan dette føre til at dyktige ansatte finner seg nye jobber. Dette vil igjen koste bedriften mye når de må ut å finne nye folk, mener Moe.
 
Får «sign on fee»
 
I dagens marked er det i noen bransjer knapphet på arbeidskraft. Uttrykket er kanskje mest kjent fra dagens fotballhverdag, men i enkelte situasjoner velger bedriften å bruke ekstra penger på å hente inn riktig person.
 
- Noen forventer nesten å bli søkt etter og søker ikke jobber selv. De nye arbeidsplassene må derfor ofte lokke med en god lønn, bonusordninger eller en «sign om fee», forteller Moe.
 

Legg til kommentar

09. desember, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?