Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Rektor for de eldre
Del artikkelen med venner og kolleger

58 år gamle Jon Edgar Karlsen har fått tilslag på jobben som rektor for Norsk senter for seniorutvikling, som nå får folkehøgskolestatus.

I Vestfold ligger Norsk senter for seniorutvikling som får folkehøgskolestatus da myndighetene bevilger penger. Her skal altså Jon Edgar Karlsen fungere som rektor. Det har han erfaring med fra tidligere.
 
- Det er litt skummelt å bytte jobb i min alder. Jeg kunne jo latt det være, sier Jon Edgar Karlsen.

Mannen som nå kan lyde ”rektor Karlsen” kommer nemlig fra en stilling som studierektor ved Færder videregående skole i Tønsberg. I tillegg har han vært lektor med hovedfag i markedsføring ved Tønsberg handelsgymnas i 20 år. Mellom disse to jobbene satt han i ledergruppen i avisen Tønsberg blad, der han drev med utviklingsarbeid i 10 år.
 
- Jeg er 58 år og utålmodig, så stillingen her tilhører seniorene mer enn ungdommen, sier han.
 
Positivt senter-miljø
 
Karlsen har holdt jobben i snaue tre uker, og ønsker nå å skape en positivitet i å komme til senteret.
 
- Jeg ønsker å få styret med på å tenke 55+, og at dette skal være et sted det er positivt å komme til, ikke et sted den enkelte blir sendt til. La medarbeiderne komme tidlig inn i en planfase for senkarrieren, og la dem bruke litt tid på refleksjon. Det er større mulighet for å påvirke seniortilværelsen dersom en starter tidlig, sier han.
 
Like mange menn som kvinner
 
Årlig holdes nærmere 30 seniorkurs ved senteret. Deltakerne er omtrent like mange kvinner som menn, og hvert kurs holder rundt 40-45 deltakere. Kurskoordinator og rektors stedfortreder Bente Simonsen (54), sier at det nå virker som om det er virksomhetenes ønske å beholde eldre medarbeidere, som er motivet for å sende ansatte på seniorkurs i Melsomvik.
 
- Når virksomheter sender mange ansatte, ønsker vi at det også kommer en fra HR-avdelingen med på kurset. Men det er fortsatt store aktører som ikke sender noen fra ledelsen. Mange er opptatt av størrelsen på pensjonen, men den er det som regel for sent å gjøre noe med. Det er utfordringer og muligheter som er viktige, mener Simonsen.

Kurskoordinatoren ser at en del personer som ønsker å gå av med pensjon tidlig ofte feilbehandles eller ikke blir tatt godt nok hånd om av arbeidsgiver.

- De som ønsker å gå av med pensjon tidlig, føler nok ofte at de ikke blir tilstrekkelig ivaretatt på jobben. Da kan det være noe galt med kommunikasjonen, og vi anbefaler ofte kursdeltakere å gå tilbake på jobben og ta en ny prat med lederen sin. Vi er opptatt av at medarbeidersamtalen brukes, og at den enkelte må være en aktør i eget liv, sier hun.
 

Legg til kommentar

26. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
Opprett bruker
Glemt passord?