Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Tiltak mot sosial dumping virker
Del artikkelen med venner og kolleger

En ny Fafo-rapport konkluderer med at tiltakene mot sosial dumping har en positiv virkning. Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm er fornøyd med at tiltakene virker etter sin hensikt.

Siden mars 2010 til november 2011 har Fafo vurdert regjeringens tiltak mot sosial dumping.

– Det er hyggelig å lese at Fafo mener regjeringens innsats over tid for å møte de utfordringene vi har med utenlandske arbeidere fra Europa, i det store og hele er god, og at den har virket i tråd med hensikten, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.

Arbeidstilsynet sentralt

Arbeidstilsynet har en sentral rolle i arbeidet med å håndheve tiltakene mot sosial dumping og som myndighetsorgan i informasjons- og oppfølgingsarbeid.

Blant tiltakene som er vurdert har spesielt ID-kort i bygg- og anleggsbransjen gitt god effekt. Samtidig viser rapporten at melde- og registreringsplikten for bemanningsforetak ser ut til å ha liten effekt.

- Vårt utgangspunkt er at norsk arbeidsliv, som arbeidsmiljømeldingen sier, er veldig bra. Samtidig har det vært ting å ta tak i. Vi har vært positive til flere av tiltakene fra regjeringen. Vi har ivret for bedre informasjon og veiledning, styrking av Arbeidstilsynet, register for bemanningsforetak og id-kort i byggebransjen, og er glad for at det ser ut til å ha effekt, sier avdelingsdirektør i arbeidsrett i NHO, Nina Melsom i en pressemelding fra NHO.

Veien videre

Det er fortsatt store utfordringer knyttet til useriøsitet i deler av arbeidslivet. 

– Fafo-rapporten gir oss anledning til å se på veien videre i kampen mot sosial dumping. Jeg er opptatt av at vi sammen med partene i arbeidslivet går gjennom rapporten for å fortsette den brede innsatsen mot sosial dumping, sier statsråden.

[Les rapporten hos Fafo]
[Les pressemelding fra AD]
[Les pressemelding fra NHO]


Legg til kommentar

19. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?