Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Pappa med mer enn 60 dager perm
Del artikkelen med venner og kolleger

Det blir stadig flere fedre som ønsker mer enn 60 dagers pappaperm. I tillegg søker de oftere NAV om gradert uttak av foreldrepenger.

De siste ni årene har andelen foreldre som vil ha mer enn 60 dager økt. I år var det fra første til tredje kvartal nesten 9 500 personer som ønsket seg gradert uttak av foreldrepenger. Av disse var 65 prosent menn, skriver NAV.
 
Tallet på 9 500 personer er en økning på 43 prosent fra i fjor.
 
– Vi ser at gradert uttak brukes i stadig større grad. Den tendensen er positiv, og vi regner med at den vil fortsette i årene fremover, sier Ellen Chr. Christiansen, direktør for ytelser i NAV til NAVs nettsider.
 
Flere mannlige foreldrepengesøkere
 
Antallet menn som ønsker foreldrepenger har det siste året økt voldsomt. I løpet av første til tredje kvartal for i år var det 40 084 menn med foreldrepenger. Samme periode året før til i år økte antallet menn med feriepenger med hele 14 prosent.
 
Fra 2009 til 2010 var økningen på nærmere tre prosent.
 
Fedre i aldersgruppen over 35 år har økt fra cirka 40 prosent i 2002 til 48 prosent i 2011. I Oslo er andelen fedre i denne aldersgruppa nærmere 56 prosent, sett i forhold til totalt antall fedre med foreldrepenger i Oslo. I Rogaland er samme målingen cirka 41 prosent.
 
Flere barn
 
Statistikken som her føres, altså antall uttak av foreldrepenger, må også ses i sammenheng med antall fødsler. SSBs undersøkelser melder at det ble født 61 500 barn i Norge i 2010, 300 færre enn i 2009. Men sett bort fra reduksjonen det siste året har det vært en økning i antall fødte barn i Norge de siste årene.
 

Legg til kommentar

19. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?