Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Vi er blitt mer negative til røykere
Del artikkelen med venner og kolleger

Etter den storstilte røykekampanjen som ble lansert tidligere i år har folk flest fått et enda mer negativt syn på røykere viser en meningsmåling. Hele 70 prosent av oss sier at vi er mer negative til røykere etter alle skremselsbildene som florerte i media for noen måneder siden.

Meningsmålingsinstituttet Visendi har foretatt en undersøkelse for NTB. Nesten 1300 nordmenn ble spurt om hvordan deres holdning til personer som røyker har endret seg hittil i år. Holdningsendringen ser ut til å være størst i aldersgruppen 20 til 40 år, mens endringen i oppfattningen av røykere er minst blant 40 til 50 åringer og de som er under 20 år. Det er bare små forskjeller mellom kjønnene i endrede holdninger.

70% mer negative
Folk i Aust-Agder og Troms har endret holdning til røykere i mest negativ retning, mens Hedemark, Finnmark og Telemark er de fylkene som har den mest positive holdningen til røykning. Akershus ligger på landsgjennomsnittet med 70 prosent som er blitt mer negative, Oslo følger Akershus hakk i hæl.

Mye takket være Gro
Tidenes største mediekampanje mot tobakksbruk i Norge startet like etter nyttår i år. 1. juni neste år trer den nye røkeloven i kraft. Da blir det røykeforbud på alle offentlige serveringssteder. I Genève vedtok nylig helseministerne fra 192 land som er tilsluttet Verdens helseorganisasjon (WHO) at det skal innføres restriksjoner mot røyking. Avtalen må i stor grad tilskrives WHOs generaldirektør Gro Harlem Brundtlands iherdige innsats mot røyking.

Kilde: Visendi og NTB.

[Les mer om røking og røykeloven på absentia.no sine sider]


Hva er hensikten med røykeloven?

01. november, 2005

anette

Dette var en skolelekse: Hva er hensikten med røykeloven?

Vi er blitt mer negative til røykere

01. november, 2005

Roy Endré Dahl

Hensikten med røykeloven er å gi ansatte som er utsatt for mye passive røyking på sin arbeidsplass et bedre arbeidsmiljø. Undersøkelser har vist at ansatte som er mer utsatt for passiv røyking har større risiko for kreft. Eksempler på slike yrker er servitører og ansatte på utesteder.

I tillegg ønsket myndighetene at mindre røyking på utesteder vil gjøre at færre unge begynner å røyke, samt gi røykere et nytt argument til å stumpe røyken. Viser til denne artikkelen: [Friskere lunger

Vi er blitt mer negative til røykere

21. april, 2006

l

Ja,,,,det trur eg nok me har!

Legg til kommentar

11. desember, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?