Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Forenkler byggekrav til studentboliger
Del artikkelen med venner og kolleger

Liv Signe Navarsete går inn for å endre på lovene, slik at færre studentboliger får krav om universell utforming. FFO er skuffet.

Kommunalministerens forslag går ut på at 80 prosent av alle nye studentboliger som bygges får unntak fra kravet om universell utforming.
 
- Studentboligene er midlertidige boliger. Her er byggekravene som gjelder for ordinære boliger ikke alltid formålstjenlige. Derfor vil vi gi unnatak fra noen krav til tilgjengelighet i 80 prosent av studentboligene, sier statsråd Liv Signe Navarsete på kommunal- og regionaldepartementets nettsider.
 
- Overrasket og skuffet
 
Dette går ikke upåaktet hen hos Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO). På sine nettsider omtaler de saken som at FFO i likhet med Unge Funksjonshemmede er ”overrasket og skuffet”.
 
- Vi er overrasket over at regjeringen nå gir etter for presset som deler av byggenæringen lenge har reist mot kravene til et tilgjengelig samfunn, sier generalsekretær i FFO, Liv Arum.

Departementets forslag går ut på å endre Teknisk Forskrift, slik at 80 prosent av de nye studentboligene kan få unntak fra tilgjengelighetskravene til boligen og toalettet. Som substitutt blir det stilt krav om at det i hver etasje – i bygningene hvor det stilles krav om heis – skal være et tilgjengelig besøkstoalett. Begrunnelsen for forslaget er å gjøre det mulig å bygge mindre, og dermed billigere, studentboliger.
 
Saken opp til høring

- Kravet om tilgjengelighet er et resultat av en villet politikk som erkjenner det faktum at det faktisk er svært mange som ikke har den samme rett til å velge hvor man vil bo på grunn av sine fysiske problemer, fortsetter Arum.
 
Saken skal nå opp til høring. Unntaket vil ved gjennomslag gjelde studentboliger som blir bygd av studentsamskipnader og stiftelser for studentboliger rundt om i landet. Disse stiftelsene må ha fått støtte til studentboligene.
 
- Stadig flere tar høyere utdanning. Det er viktig at studentene får tilgang på rimelige boliger. Vi vil bidra til å holde kostnadene nede. Derfor fjerner vi kravene til tilgjengelighet i deler av studentboligene. Noen leiligheter i kompleksene skal alltid bygges tilgjengelige. Det sikrer at alle kan bo der, sier Navarsete.
 

Legg til kommentar

19. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?