Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Kompetanseløft til frokost
Del artikkelen med venner og kolleger

Som Sørlandets største arbeidsmarked ønsker Sørlandsparken Næringsforening å motivere sine virksomheter til å satse på kompetanse innen blant annet oppfølging av sykefravær og nærværsarbeid. Neste uke er det kick-off til frokost med nye kursmuligheter.

Sørlandsparken Næringsforening (SPN) har vel 5 000 ansatte fordelt på 400 virksomheter, og er med det Sørlandets største arbeidsmarked. Det inkluderer blant annet ansatte på kjøpesenteret, på travbanen, ved gjenvinningsanlegg, lageransatte og i dyreparken.

Motiverer til opplæring

En viktig oppgave for næringsparken er å legge til rette for medlemsbedriftene med kurs for økt kompetanse.

- Vi ser det som nødvendig å gjøre det enklere for bedriftene å gi de ansatte den nødvendige kompetansen for at man skal sikre et godt arbeidsmiljø, og spesielt adressere den type kompetansesvikt som fører til fravær, sier Erik Rostoft daglig leder i Sørlandsparken Næringsforening.

Gjennom SPN sikrer de mange bedriftene seg stordriftsfordeler, og avtalen med Utvikling.org Kompetanse AS gir også muligheter utover de lovpålagte HMS-kursene.

- Det er for oss en stor fordel at Utvikling.org har kontor i Kristiansand. Dermed kan vi ved bedriftsinterne kurs enklere tilpasse disse til arbeidsplassens utfordringer. Dette vil gi en mer effektiv opplæring, der den ansatt kan ta i bruk sine egne arbeidserfaringer, forklarer Rostoft.

Med lang erfaring fra kurs i arbeidsmiljø og ledelse vil Utvikling.org kunne tilby flere kurstyper for Sørlandsparken Næringsforening.

Inkluderende arbeidsplasser

- Mange av våre bedrifter gjør en stor innsats for å legge til rette for utsatte grupper. Stormberg er godt kjent for de fleste med sin inkludering av tidligere narkomane, og på samme måte har vi bedrifter som gir ungdom som har droppet ut av skolen en ny sjanse eller legger til rette for handikappede på arbeidsplassen, forteller Rostoft.

I tillegg til samarbeid med Kristiansand kommune, har SPN fått innvilget VOX-midler til opplæring av voksne innen basiskurs innen lesing og regning. Nå ser de også på muligheten til å samarbeide med NAV for å legge forholdene enda mer til rette.


Legg til kommentar

28. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?