Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Ledere med stadig mer ulike lønninger
Del artikkelen med venner og kolleger

Har du en lederstilling, følger gjerne lønnen på. Men hvor mye den øker, avhenger av hvor i landet du bor og jobber.

Det viser en undersøkelse gjennomført for organisasjonen Lederne. Konklusjonen den drar, er at lederlønningene er høyest i og rundt Oslo-området, og i områder med olje- og gassvirksomhet.
 
Gjennomsnittlig tjener en norsk mellomleder 513 000 kroner. For ledere i hovedstaden ligger gjennomsnittslønnen på 563 000 kroner, mens ledere i Oppland og Hedmark tjener over ti prosent under gjennomsnittet.
 
- Det er tydelig at aktivitetsnivået i norsk økonomi dreier seg omkring hovedstaden. Det som kanskje er mest overraskende er at innlandsfylkene Oppland og Hedmark samt til en viss grad Østfold ligger så lavt, faktisk lavere enn Nord-Norge, sier Stein Stugu, forsker i De Facto kunnskapssenter for fagorganiserte til E24.no. De Facto er firmaet som gjennomførte undersøkelsen.

Størrelsen teller

Undersøkelsen de har foretatt viser altså at beliggenhet for arbeidsplassen har mye å si med tanke på lønnsslippen. Det har seg i tillegg slik at lønnsslippen også påvirkes av størrelsen på kommunen. Har kommunen over 50 000 innbyggere, ligger lønnen gjennomsnittlig på 560 300 kroner.

I en kommune med under 15 000 innbyggere, derimot, er tallet 529 100 kroner.

Ledernes egen organisasjon, Lederne, har Jan Olav Brekke som forbundsleder. Han melder at konkurransen i området er viktig.

- Mye av forskjellene handler nok om at bedriftene forholder seg til markedssituasjonen i sitt område, og avviker fra de prinsippene som ligger til grunn i avtalene. Lønn skal i henhold til de avtalene vi har forhandlet fram med blant andre NHO og Virke, ta utgangspunkt i bedriftens resultat og ikke hvor rimelig de kan avlønne sine ledere, sier Brekke til E24.no.

[Les mer i artikkel hos E24.no]

Legg til kommentar

19. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
Opprett bruker
Glemt passord?