Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Nytt år med LOs sommerpatrulje
Del artikkelen med venner og kolleger

Årlig holder LO sin sommerpatrulje aktive gjennom det vidstrakte land. Det fortsetter de med også i år, hvor sommerpatruljetelefonen starter opp alt 15.juni.

Hensikten med sommerpatruljen er å sikre at unge arbeidstakere tidlig i sin arbeidskarriere får det de har krav på, og ikke ender opp med dårlige arbeidsforhold. På LOs egne nettsider står det å lese at ”hundrevis av frivillige i LOs sommerpatrulje har oppsøkt bedrifter i alle landets fylker for å avdekke og kartlegge brudd på avtaleverk, arbeidsmiljølov og andre lover”.
 
Tidligere år har patruljen besøkt flere tusen bedrifter. I 2009 besøktes 5585, 2010 5029 og i 2011 patruljerte man 5575 bedrifter. Prosentandelen arbeidsplasser som ble registrert med brudd på en av de ovennevnte lovene, var for 2009 18,16 prosent, mens det i 2011 hadde steget til 20 prosent.
 
Hyppigst var mangel på eller mangelfull kontrakt mellom arbeidstaker og arbeidsgiver. Over 50 prosent av bruddene var basert på det. Enkelte bedrifter hadde også brudd på overtidsregler, arbeidstidsregler eller rett og slett manglende eller mangelfull lønnsslipp.
 
Patruljens telefon åpen
 
I år åpner sommerpatruljen sin sommerpatruljetelefon mandag 15.juni, og gir seg ikke før nøyaktig to måneder etter.
 
For 2011 fikk LO over 600 henvendelser per telefon fra ungdom over hele landet. De fleste henvendelser angikk spørsmål om arbeidsliv, og de vanligste spørsmålene gjaldt arbeidskontrakt, lønn og arbeidstid. Samtidig som sommerpatruljetelefonen svarer på henvendelser, besøker LOs sommerpatrulje hundrevis av arbeidsplasser i hele landet og passer på at ungdom har anstendige arbeidsvilkår.
 
Patruljerer i Oppdal
 
I år skal LOs ungdomsutvalg gå i gang med å patruljere i Gjøvik-, Land-, Toten- og Etnedal-området, samt den sørlige delen av Gudbrandsdalsområdet. Her går de frivillige patruljerende sine spor i begynnelsen av juli.
 
Hovedfokus vil da være å stå på stands og drive informasjonsvirksomhet om unges plikter og rettigheter, og tryggheten rundt det å være fagorganisert.
 

Legg til kommentar

24. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?