Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Færre deltidsarbeidende kvinner
Del artikkelen med venner og kolleger

Kvinner som arbeider deltid, har vært en majoritet i forhold til menn i lang tid. Nå har deltidskvinnene sunket drastisk siste år.

For antall kvinner som jobber ufrivillig deltid har sunket med hele 10 000 personer på et år. Statistisk Sentralbyrå (SSB) sier til E24.no at antallet er på vei nedover.
 
- Tallene kan være de første tegnene på at vi ser en nedgang, sier forsker Marit Rønsen ved SSB til nettstedet.
 
Tallene for første kvartal i år viser at 45 000 kvinner jobbet ufrivillig deltid. Her har det vært en nedgang på hele 10 000 deltidsarbeidende fra samme tid året før, melder Aftenposten.
 
Foreløpig usikre tall
 
En av årsakene til at antallet nå ser ut til å gå ned, kan være at Helse- og omsorgsdepartementet for halvannet år siden ga de regionale helseforetakene i oppdrag å redusere bruken av deltidsstillinger.
 
Tallene som nå slippes er basert på en såkalt utvalgsundersøkelse, og kan dermed ses på som noe usikre av enkelte.
 
75 prosent deltidsansatt
 
To måneder tilbake meldte samme nettsted at hele 75 prosent av pleie- og omsorgsansatte i halvparten av landets kommuner jobbet deltid.
 
- Kommunesektoren er den eneste store sektoren i Norge der flertallet jobber deltid, sa administrerende direktør Sigrunn Vågeng i kommunenes arbeidsgiverforening KS den gang til Dagens Næringsliv.
 
I forhold til antall utdannede, har dog et stort flertall fått jobb innenfor sitt eget virke. SSB kunne for fjerde kvartal 2011 informere om at hele fire av fem helse- og sosialutdannede var sysselsatt. 83 prosent i aldersgruppen 15-74 år med denne typen utdanning, hadde den gang fått jobb.
 
Fra 2010 til 2011, fjerde kvartal, økte antall sysselsatte med helse- og sosialfaglig utdanning med 2,4 prosent, som igjen utgjør 8 500 personer. Samtidig økte antall personer i befolkningen med denne typen utdanning med 2,6 prosent. Totalt hadde 433 700 personer mellom 15-74 år en helse- og sosialfaglig utdanning i 2011.
 

Legg til kommentar

24. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?