Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Offentlig sektor gir oftest funksjonshemmede jobb
Del artikkelen med venner og kolleger

I privat sektor ansettes sjelden personer med funksjonshemmelse, bare 15 prosent. På den annen side har mer enn annenhver av de offentlige virksomhetene ansatt med nedsatt funksjonsevne.

 

En ny undersøkelse om funksjonshemmede i arbeid viser det. Det er Opinion Perduco som har foretatt en gjennomgang blant norske ledere, skriver velferd.no.

 

Hele 53 prosent av lederne i helse- og sosialsektoren melder inn om at de har ansatte med nedsatt funksjonsevne. Det gjør sektoren til landets flinkeste.

 

Antallet funksjonshemmede på arbeidsplassen øker selvfølgelig nok med størrelsen på bedriften. Så fra virksomheter med 1 til 4 ansatte, er det bare ni prosent av dem som har en ansatt som har nedsatt funksjonsevne.

 

På den andre siden av skalaen har 70 prosent av bedrifter med over 250 ansatte minst én medarbeider som havner i samme kategori.

 

Regjeringen gjør jobben sin

 

I arbeidsgiverforeningen Spekter, som ga Opinion Perduco oppgaven om å lage undersøkelsen, er Anne-Kari Bratten viseadministrerende direktør. Hun mener det er viktig at virksomhetene selv ser mulighetene, ved selv å finne ut hva slags tiltak og ordninger som finnes for å bistå arbeidsgiverne.

 

- Det er 78 000 funksjonshemmede som ønsker arbeid i Norge i følge SSB, og 22 000 av disse er under 30 år. Når vi vet at det er så mange med redusert funksjonsevne som vil jobbe, er det åpenbart at arbeidslivet har ansvar for å legge til rette for dette. Særlig har de store virksomhetene et ansvar, og jeg er glad for at mange av disse er ansvaret bevisst, sier Bratten til velferd.no. Hun er positiv til Regjeringens innsats på dette området.

 

- Arbeidsgiverforeningen Spekter støtter Regjeringens jobbstrategi for personer med nedsatt funksjonsevne, spesielt når det gjelder tiltak som legger forholdene til rette for at arbeidslivet får tilgang på mer arbeidskraft og etterspurt kompetanse, fastslår Bratten.

 

Undersøkelsen var av de større, og hele 1 300 ledere i privat og offentlig sektor deltok i den, som ble gjennomført i mai.

 

[Les mer i artikkel hos velferd.no]

 

a>
href=http://bookmarksme.com >online book

Legg til kommentar

20. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?