Flere innvandrere i jobb
Del artikkelen med venner og kolleger
|
|
Det er en fortsatt positiv nedgang i antall innvandrere som står uten jobb. Per mai i år var bare 6,1 prosent arbeidsledige.
Det er tall på innvandrere bosatt i Norge. Fra mai 2011 til samme måned i år gikk ledigheten ned fra 6,5 til 6,1 prosent. Det skriver Statistisk Sentralbyrå (SSB).
Byrået dikterer også hva de ser som innvandrer: personer som er født i utlandet av utenlandskfødte foreldre, og som er registrert bosatt i Norge. Norskfødte med innvandrerforeldre regnes ikke som innvandrere. Det hele i følge Det sentrale folkeregisteret.
Samtidig så vi også en nedgang i befolkningen som sådan: 0,1 prosentpoeng ned til 1,8 prosent arbeidsledighet.
Nesten ti prosent i Østfold
Det laveste nivået på arbeidsledige innvandrere finner vi faktisk i Rogaland, med 4,3 prosent. Troms ligger rett bak med 4,8 prosent.
De minst heldige innvandrerne finner vi i Østfold. Her er arbeidsledigheten på hele 9,7 prosent av arbeidsstyrken. Telemark var ikke spesielt mye bedre fylke å bo i, her har 8,8 prosent av innvandrerne ingen jobb å gå til om morgenen. Det er også i dette fylket det var størst økning i ledigheten, med 0,8 prosentpoeng.
Blant innvandrerne var det kun blant menn at arbeidsledigheten gikk ned. 0,9 prosentpoeng gikk de ned fra mai 2011. Nedgangen kom sterkest fra gruppen EU-land fra Øst-Europa. Det samsvarer med en generell lavere ledighet innenfor bransjene bygge- og anleggsvirksomhet.
For kvinnene var det en ørliten økning i arbeidsledigheten, opp 0,1 prosentpoeng. Befolkningen over ett så samme nedgang blant menn og kvinner med 0,2 prosentpoeng.
Økning i antall, nedgang i prosent
Den registrerte ledigheten blant innvandrermenn lå på 5,8 prosent mot 6,3 prosent hos innvandrerkvinnene i 2. kvartal 2012. I resten av befolkningen var ledigheten på henholdsvis 2 og 1,5 prosent.
Av tabellene SSB har laget, viser det at 20 458 innvandrere var registrert helt arbeidsledige i Norge i mai 2012. Det var faktisk 244 flere enn året før, men altså fortsatt prosentvis lavere.
(30.8 2012)
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
|
|