Talentjakt med toppstudenter på utstilling
Del artikkelen med venner og kolleger
|
|
Nylig fikk 100 nyklekkede toppstudenter muligheten til å vise seg fram. Flere fører intensiv talentjakt på arbeidsmarkedet.
Under arrangementet NovaForum fikk studenter på vei ut i arbeid muligheten til å skaffe kontakter i sin bransje. Arrangementet inneholdt både foredrag, oppgaveløsning og nettverksøvelser – med det treffende temaet karrierestart.
Studentene som kom, møtte en drøss store bedrifter, som for eksempel Hydro, Orkla, Schibsted, Norges Bank, NetCom, Coca-Cola, Nordea og L’oreal. Det skriver E24.
Håndplukkede superstudenter
De 100 studentene ble håndplukket gjennom først å sende inn en søknad om å få bli med, for så å gjennomgå et intervju. Gikk begge stasjoner gjennom for dem, fikk de en invitasjon.
Således var det med andre ord kun toppstudenter som fikk vise ansikt for gigantbedriftene.
- For at vi skal vurdere søknaden må personen minst ha B i snitt. Men det er like viktig for oss at personen har relevant erfaring og at han/hun fungerer i arbeidslivet og har gode relasjoner til omverdenen, forteller Sverre Haugen, leder for NovaAgentum i Norge ovenfor E24.
Engasjement utover studiene er også viktig for å få innpass på forumet.
- Vi ser også på om studenten har vært engasjert i studentforeningen sin, i tillegg til at vi kaller inn til intervjuer for å få et inntrykk av hvordan personen er.
Interkulturell talentjakt
Bedrifter som aktivt søker dyktige nykomlinger, er ikke noe nytt. Nå vil bedriften PwC inngå et samarbeid med Alarga for også å tiltrekke seg talenter med interkulturell kompetanse og tankesett.
Daglig leder i Alarga, Dilek Ayhan, mener det er naturlig at PwC blir Alargas første partner i revisjons- og rådgivningsbransjen.
- PwC har skjønt at kampen om talenter med interkulturell kompetanse og tankesett vil spisse seg. De ser konkurransefortrinnet på lang sikt og det er derfor naturlig at selskapet blir vår første revisjonspartner, sier Ayhan på PwCs nettsider.
Han får følge av professor Torger Reve ved Handelhøyskolen BI. Han ledet et forskningsprosjekt kalt «Et kunnskapsbasert Norge», nylig publisert.
- Norge må være attraktive for talenter dersom vi skal lykkes som næringslivsnasjon, er en av hoved-konklusjonene i forskningsprosjektet. Det samme gjelder på bedriftsnivå, men da må vi ha både ha kvalitet, dybde og bredde i den kompetansen vi rekrutterer, sier Reve til PwC.
- Som verdensledende innen revisjon og rådgiving er PwCs suksess avhengig av kompetansen til de ansatte. Vi ser frem imot samarbeidet med Alarga, forteller Håvard S. Abrahamsen som er administrerende direktør i PwC til bedriftens nettsider.
(20.9 2012)
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
|
|