Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Fortsetter etter 62, slutter ved 67
Del artikkelen med venner og kolleger

NAV medler at AFP-omleggingen nå viser resultater. Færre og færre arbeidstakere i alderen 62 til 66 år forlater arbeidsstyrken.

For den nye pensjonsordningen med omlegging av AFP i privat sektor gjør det mer lønnsomt å stå i arbeid. Frynsegodene er blant annet at du får en høyere årlig pensjon hvis du står lenger i arbeid, samt at muligheten til å kombinere pensjon med arbeidsinntekt, blir større.
 
Det synes Kristin Diserud Mildal i NHO er gledelig.
 
- NHO synes at det er svært gledelig at vi ser stor effekt av pensjonsreformen i privat sektor. Virkningen er større enn vi så langt har trodd. Resultatene fra privat sektor tydeliggjør behovet for at også offentlig sektor gjennomfører pensjonsreformen og tar sin del av ansvaret for arbeidslinja. Dette har NHO vært tydelige på i lang tid, melder Diserud Mildal, som er prosjektdirektør for pensjon i organisasjonen, i en pressemelding.

Tallene for arbeidstakere i alderen 62 til 66 år viser nemlig at det var 40 prosent færre som sluttet i 2012 enn i 2011, i følge NAV. Tidligere sluttet mellom 17 og 18 prosent i denne aldersgruppen i arbeid hvert år, nå har andelen det siste året gått ned til 14 prosent.

Antall sysselsatte øker

Ole Christian Lien, fungerende seksjonssjef i NAV, sier at dette har bidratt til flere personer i kolonnen «sysselsatte».
 
- Dette viser at økonomiske insentiver virker, og at den nye AFP-ordningen i privat sektor har vært en suksess så langt, sier Ole Christian Lien, fungerende seksjonssjef i NAV.
 
Det er rundt 30 000 ansatte i alderen 62–66 år i private AFP-virksomheter.

- At færre nå slutter i arbeid, har bidratt til rundt 3 000 flere sysselsatte bare det siste året, sier Lien.
 
Standhaftig, solid arbeidskraft
 
- Tidligere har det vært påstått at helseutfordringer og manglende tilrettelegging på arbeidsplassen har vært mye av årsaken til at så mange har valgt å slutte allerede ved 62 år, sier Diserud Mildal ved NHO.

Hun lovpriser den eldre garde som arbeidskraft, og er enig med NAVs Lien.

- De nye tallene fra NAV er derimot et tegn på at de økonomiske insentivene i reformen virker og er svært motiverende for videre arbeid. At så mange står lenger i jobb er av stor betydning; dette er arbeidskraft vi trenger, sier hun videre.
 

Legg til kommentar

16. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?