Menn eller kvinner med minst tro på forfremmelse?
Del artikkelen med venner og kolleger
|
|
Smålige 12 prosent av dette kjønnet mener de har store sjanser for å bli forfremmet.
Det er nok blant kvinnene at selvtilliten her er lavest. Men den er ikke særlig mye større blant mennene. Bare 18 prosent skilter med tro på at de en gang vil være høyere i hierarkiet.
Det er naturligvis YS' Arbeidslivsbarometer som bringer tallene.
På den annen side mener noen få flere kvinner enn menn at det er «viktig» eller «svært viktig» å ha muligheten til å stige i gradene.
- Det blir ofte fremstilt som at kvinner har mindre ambisjoner i arbeidslivet. Men dette tyder på at kvinner har like høye ambisjoner som menn, sier YS-leder Tore Eugen Kvalheim til E24.
- Det synes vi er bra fordi vi ønsker å ha et likestilt arbeidsliv der også kvinner kan gjøre karriere, fortsetter Kvalheim.
Ta tak i vikariatet
Skulle det gå motsatt vei, har Manpower løsningen på eventuelle problemer. For skulle uhellet være ute og jobben går duken, mener Manpower det ikke er så dumt å gå mot vikariat-stillinger.
For i følge E24 gir vikarjobber ofte fast ansettelse.
En ny undersøkelse bemanningsbyrået Manpower har gjort, viser at hver femte nordmann kan tenke seg å jobbe som vikar, og at fire av ti oppgir at vikarjobben fører til fast ansettelse. Samtidig melder 20 prosent at de kunne tenke seg å prøve seg som vikar.
- Et vikariat er en enestående mulighet til å få bred erfaring og til å vise seg frem for potensielle arbeidsgivere, sier Thor Bendik Weider, konserndirektør i Manpower, i en pressemelding.
Halvparten av de spurte har hatt en vikarjobb, mens 40 prosent av disse altså gladelig kunne svare at vikariatet førte til fast ansettelse.
Attraktive vikariat
- Undersøkelsen bekrefter vår erfaring med at vikarjobber er attraktive, og at de ofte leder til fast ansettelse. Mange har lett for å undervurdere mulighetene en vikarjobb gir, fortsetter Weider.
(16.10 2012)
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
|
|