Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Senior, her vil du jobbe
Del artikkelen med venner og kolleger

Årets beste seniorinitiativ er kåret. En flyplass knuste fire andre nominerte.

«De nominerte er...»: under kåringen av «Årets seniorinitiativ 2012», en pris som gis ut årlig av Senter for Seniorpolitikk (SSP), sto fem nominerte ventende. Nordlaks, Sibelco Nordic, Skedsmo kommune, Meny Oasen i Bergen og Oslo Lufthavn Gardermoen hadde alle gjort arbeidsplassen sin spesielt seniorvennlig dette året.
 
Hovedstadens flyplass, Oslo Lufthavn (OSL), gikk av med seieren. Mye grunnet arbeid med avtalen om inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen).
 
- OSL signaliserer en helhetlig forståelse av formålet med IA-avtalen, nemlig å øke nærværet i norsk arbeidsliv, sa arbeidsminister Anikken Huitfeldt til SSP. Norges hovedflyplass får prisen Årets seniorinitiativ i år.

«Lunsjløype» som letter

- Det er svært hyggelig å få denne prisen, og dette er også en anerkjennelse for at mange års satsing på en helhetlig seniorpolitikk har blitt lagt merke til. Vi jobber etter et mantra om at det er billigere å forebygge enn å reparere, og det er selvfølgelig gledelig at vi ser resultater av dette, sier Nic Nilsen administrerende direktør i Oslo Lufthavn (OSL) til SSP.
 
OSL får prisen av flere grunner, skriver SSP. De har hatt en helhetlig tilnærming til seniorpolitikken sin. Blant målene lufthavnen har satt seg, var:
 
* Bygge opp en kultur med sunn helse og treningsprofil i bedriften
* Gjøre egne ansatte bedre i stand til å mestre utfordringer i jobben
* Gjøre det mulig for seniorer å stå lengst mulig i jobben

På flyplassen jobber i alt 13 000 personer, hvorav 514 er ansatt i OSL.

- Vi synes OSL har vært modige og tenkt utradisjonelt, særlig i synet på helse. De er opptatt av riktig kosthold og av at folk må røre på seg. Blant annet har de laget det de kaller «lunsjløypa» på to kilometer. Når det gjelder ledelse av seniorer og lederkultur, har OSL hentet råd fra Universitetet i Stavanger, sier Kari Østerud, direktør i Senter for seniorpolitikk.
 
For å vinne prisen som «Årets seniorinitiativ», må ifølge SSP kandidaten «på en forbilledlig måte synliggjøre seniorarbeidstakere som en ressurs for norsk arbeids- og samfunnsliv».
 
Altas nye stolthet
 
Altaposten tar selv for seg sin lokale nominerte kandidat til prisen: Sibelco Nordic.
 
Begrunnelsen for hvorfor Altabedriften ble nominert, viser en god vekst i antall seniorer i arbeid. For ti år siden sto bedriften uten ansatte eldre enn 62 år. Nå er 26 prosent av alle ansatte over 55 år gamle og 21 personer har alt fylt 62 år. Begrunnelsen påpeker i følge avisen at «personer helt opp til 74 år er engasjert i virksomheten gjennom kontrakt».
 

Legg til kommentar

19. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?