Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Lederne kjenner ikke til IA eller reglene
Del artikkelen med venner og kolleger

Norges ledere kan ikke reglene, avslører YS. Samtidig kommer YS-ledern selv med bekymringsmelding om at nettstedet inkluderende.no bare er kjent blant en av ti personer.

Yrkesorganisasjonenes Sentralforbunds (YS) arbeidslivsbarometer konkluderer med at ledere i norske bedrifter, offentlig sektor, ikke kjenner til innholdet i hovedavtalen, tariffavtalen eller arbeidsmiljøloven. Det skriver E24.no.
 
Mellom 60 og 70 prosent av lederne i det offentlige har ingen eller minimal kunnskap om sine ansattes rettigheter med tanke på ansettelses- og arbeidsforhold. I privat sektor er tallene om mulig enda verre, skriver undersøkelsen:

- Utfordrende

Én av tre har god kjennskap til arbeidsmiljøloven, mens én av fem kjenner tariffavtalen godt. På det tredje punktet om hovedavtalen, er det ikke mer enn en av ni som har kjennskap til den.
 
- Dessverre er disse tallene i tråd med tall fra våre undersøkelser. Det er foruroligende, sier kommunikasjonsleder Sverre Simen Hov i Lederne til NTB.
 
Ikke er det mange som kjenner til IA-avtalen heller, skriver YS.
 
I november 2011 ble nettsiden inkluderende.no lansert, men har i ettertid ikke fått så mange besøk man skulle ønske. Bare en av ti kjenner til den, til tross for at den har vunnet priser for nettbasert læring. Det er altså bare et mindretall av arbeidstakere og ledere i norsk arbeidsliv som kjenner til nettstedet.

- En utfordrende situasjon. Tilbakemeldingene fra de som har tatt i bruk verktøyet er gode, men det er klart at når bare én av ti vet hva inkluderende.no er, så er det ikke gjort en god nok markedsføringsjobb, sier YS-leder Tore Eugen Kvalheim på forbundets nettsider.

IA vet ikke hva IA er

Blant ledere i IA-bedrifter er det dog flere som kjenner til nettsiden. Her svarer to av ti at de har kjennskap til inkluderende.no. Kvalheim sier han er skuffet over at ikke flere ledere i IA-bedrifter vet hva inkluderende.no er.

- IA-virksomheter forplikter seg til å jobbe målbevisst med arbeidsmiljøet ved at det er et ekstra fokus på nærvær og fravær, samt tilrettelegging for personer som har redusert arbeidsevne. Som leder har du et ekstra ansvar for at disse målene nås, og jeg er overrasket over at så få kjenner til et av de viktigste IA-verktøyene, sier han.

Kvalheim er klar på at nettstedet holder kunnskap både ledere og arbeidstakere vil kunne nyte godt av.
 
- Inkluderende.no er ikke bare et interaktivt nettsted, men også en informasjonskilde til IA-arbeidet. På inkluderende.no finner du en rekke artikler og informasjon som blant annet gir deg råd og tips til hvordan håndtere vanskelige situasjoner på arbeidsplassen, sier YS-lederen.
 

Legg til kommentar

21. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?