Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


AKU: Økning i sysselsettingen
Del artikkelen med venner og kolleger

Antallet sysselsatte i landet økte med hele 18 000 i de forrige, offisielle SSB-målingene.

Statistisk Sentralbyrå (SSB) gir hver måned ut sin arbeidskraftundersøkelse (AKU). Tallene denne gang viste at antall sysselsatte altså økte fra juli til oktober i 2012, skriver byrået på egne nettsider.
 
Økningen kom i samme periode som også selve befolkningen økte med 17 000 personer i den aktuelle arbeidsgruppen (det vil si alle mellom 15 og 74 år). Sysselsettingsprosenten økte med andre ord ikke stort: fra 69,1 til 69,3 prosent av befolkningen.
 
Det var først og fremst blant personer over 24 år at økningen kom. Sysselsettingsveksten gjennom 2012 er lavere enn veksten fra midten av 2010 til utgangen av 2011.
 
Selve arbeidsledighetsstatistikken forholdt seg relativt uendret det siste halvåret i forhold til SSBs undersøkelser.
 
Oktober så 3,2 prosent av arbeidsstyrken arbeidsledige, som utgjorde 87 000 personer. De 87 000 var 5 000 flere enn julimålingen tilsa. SSB legger til en sammenlikning med tallene på antall registrerte arbeidsledige og ordinære tiltaksdeltakere hos NAV, som altså gikk ned med 1 000 personer i samme periode.
 
NAV: Økt ledighet i desember
 
Sent i desember meldte i samme kategori NAV at arbeidsledigheten økte (for desember). Desembertallene deres viste at det hadde blitt 700 flere arbeidsledige, med en arbeidsledighetsprosent på 2,4 prosent av arbeidsstyrken.
 
- Selv om arbeidsledigheten økte i desember, har den holdt seg på omtrent det samme nivået gjennom hele 2012. Høye oljeinvisteringer og stor aktivitet i bygge- og anleggsbransjen har hatt sin medvirkning til at arbeidsmarkedet i Norge har holdt seg stabilt, tross den økonomiske krisen i Europa, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad på NAVs egne nettsider.
 
I gjennomsnitt har 65 700 personer vært registrert som helt arbeidsledige i 2012.
 
Arbeidsledigheten i USA og EU15
 
SSB skriver nå i begynnelsen av januar at arbeidsledigheten i følge undersøkelsene går ned i USA, men opp i EU15.
 
For det store amerikanske landet gikk arbeidsledigheten ned fra 8,3 til 7,9 prosent i oktober 2012. Samtidig opplevde EU15 – som består av EU-landene som var med før de senere utvidelser – at arbeidsledigheten gikk opp fra 10,7 til 10,9 prosent. Men det skal også påpekse at det blant landene i EU15 er store forskjeller mellom hvor høy ledigheten er.
 

Legg til kommentar

21. mars, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?