Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Negative arbeidsledighets-rekorder gjør Norge mer attraktivt
Del artikkelen med venner og kolleger

En gigantisk stor gruppe mennesker verden over er arbeidsledige, noe som gjør interessen for jobb i Norge høyere enn noensinne.

For i løpet av året vil antallet øke til hele 202 millioner mennesker – som begynner hver dag uten noen form for betalt arbeid å gå til.
 
Det spår FNs arbeidsorganisasjon ILO.
 
Fjoråret mistet ikke mindre enn fire millioner mennesker jobben sin. I år tror ILO at den mengden vil øke med ytterligere fem millioner.
 
- Disse tallene innebærer at det er 28 millioner flere arbeidsløse rundt om i verden enn i 2007. Utviklingen går i gal retning, sa ILO-sjef Guy Ryder da ILO nylig la fram sin siste rapport for tre dager siden. Det kommer det frem i en NTB-melding på E24.no.
 
I følge ILO er tallet for antall arbeidsledige ment å skulle øke ytterligere i årene fremover, og forverre situasjonen til hele 210 000 000 arbeidsledige mennesker i 2017.
 
Europa vil til Norge
 
Det ekstremt pressede arbeidsmarkedet som dermed skapes, gjør at mange ser seg til andre land for å berge til mat på familiebordet. I følge NAV gjør dette generelt og Europa-krisen spesielt at interessen for å få jobber i Norge de siste årene har økt betraktelig. NAV skriver selv at de ”jobber målrettet med å skaffe arbeidskraften Norge trenger”.
 
NAV EURES står for NAVs samarbeidsfilial EURopean Employment Services, som er et samarbeid med EØS-/EU-landene og Sveits. Blant disse områdene skal samarbeidet fremme fri ferdsel av arbeidskraft.
 
NAV EURES sier at antall henvendelser per mail har økt med hele 25 prosent.
 
- Vi ser at det er økende interesse for å jobbe i Norge, men dette henger også sammen med hvor mange jobbmesser vi har deltatt på i Europa, sier EURES-manager Almedina Jahre.
 
Norge – og Tyskland
 
NAV EURES har som hovedoppdrag å jobbe strategisk for å dekke etterspørsel i det norske arbeidsmarkedet, som ikke kan dekkes innenlands.
 
Per nå er det bare Norge og Tyskland som står som landene i EURES-samarbeidet som er ”nettoimportører” av arbeidskraft fra EU- og EØS-land.
 
- Vi har den unike muligheten til å hente arbeidskraft Norge ikke er selvforsynt med der det er overskudd på den, sier Jahre.
 

Legg til kommentar

23. november, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
Opprett bruker
Glemt passord?