Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Ørliten nedgang i innvandrerledighet
Del artikkelen med venner og kolleger

Arbeidsledigheten blant innvandrere som er bosatt i Norge, holdt seg stabil. Fortsatt er det høyest ledighet blant innvandrere fra Afrika.

Statistisk Sentralbyrå (SSB) melder at arbeidsledigheten blant hele befolkningen ligger på 1,7 prosent etter at den gikk ned fra 1,8 prosent fra november 2011 til samme måned 2012. Blant innvandrere var arbeidsledigheten i 2011 6,1 prosent, og falt til 6 prosent november året etter.


Men det er fortsatt kun blant mennene ledighetsprosenten synker. Blant herrene falt ledigheten med 0,2 prosentpoeng (til 5,7 prosent), mens det blant kvinnene økte med 0,1 (til 6,4 prosent).

Gjennomgående få endringer

Geografisk var det heller ikke store endringene, som følger av små endringer i selve hovedbildet.

Den afrikanske gruppen innvandrere rager fortsatt høyest på listen over ledighetsgrupper med hele 12,5 prosents arbeidsledighet, fulgt av Asia med 7,7 prosent.

Gruppene som klarte seg best, var innvandrere fra Norden, samt Nord-Amerika og Oseania – som alle lå på 2,5 prosents arbeidsledighet. Tett på fulgte Vest-Europa med 2,7 prosent.

Enda mer geografisk finjustert blir det. I følge SSB-undersøkelsene var det høyest registrert ledighet blant innvandrere i Østfold og Telemark. Ved telemarkskienes vugge var tallet på 9,4 prosent, mens det blant østfoldingene lå på 9,5. Laveste ledighetstall ligger nord i Troms, hvor bare 4 prosent var ledige. Rogaland følger tett på med 4,2 prosent.

Hordaland klarte å få best endring i ledighetstallene blant innvandrere, da prosenttallet falt med 1 prosent. Blant enkelte av fylkene så man en økning, og verst blant dem kom Vest-Agder ut, som gikk motsatt vei kontra Hordaland – og fikk 1 prosents økning.

Norskfødte «innvandrere»

SSB skiller også enda tettere mellom de forskjellige gruppene, og skriver at norskfødte med innvandrerforeldre hadde lavere ledighetsprosent enn blant innvandrere generelt. Blant den førstnevnte gruppen er det noe over 800 personer som er registrert ledig i siste kvartal for 2012. Størstedelen av disse er i aldersgruppen 15 til 29 år, og her er altså arbeidsledighetsprosenten på 4,7 prosent.

[Les mer i artikkel hos SSB]


Legg til kommentar

19. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
Opprett bruker
Glemt passord?