Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Boligprisene falt i mars
Del artikkelen med venner og kolleger

For første gang på to år fikk boligprisene i Norge en negativ utvikling. Også prisen på nye boliger gikk ned.

Boligprisene for mars måned var 0,1 prosent høyere enn februar. Men korrigert for sesongvariasjoner endte altså prisene 0,2 prosent lavere enn måneden før. Det skriver E24.no.

- Negativ prisutvikling tyder på et roligere marked, sier Christian Dreyer, administrerende direktør i Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff), til E24.no.

Med sesongvariasjoner friskt i minne, mener Dreyer at den underliggende pristrenden blir negativ.

- Dette gir oss grunn til å tro at vi får en mer dempet prisutvikling enn vi har sett de siste årene, sier Dreyer, som også understreker at en slik boligprisutvikling i mars måned er utenom det vanlige.

Nedgang i eneboliger

Negativ er også trenden for prisene på nye eneboliger, om man ser tallene fra tredje til fjerde kvartal for fjoråret.

Der den prosentvise endringen fra andre til tredje kvartal var på 1,6 prosent, viste det seg at det kvartalet etter skulle gå ned med 1,4 prosent.

Boligprisene generelt falt altså også, med 0,2 prosent. Forrige gang sesongkorrigerte boligpriser falt i mars måned var i 2005 – åtte år siden.

Ifølge Dreyer er det kun fire ganger i løpet av de siste fire årene at det har forekommet en negativ sesongjustert prisutvikling.

- Dette er et tegn på at vi har et roligere marked enn tidligere, forklarer han.

Tre veier til Oslo-flytting

En av grunnene til prisendingene i markedet, er naturligvis at folk flytter. En ny rapport fra Statistisk Sentralbyrås (SSB) forsker Lasse Sigbjørn Stambøl som har fått navnet «Flytting til og fra Oslos bydeler», registrerer at hovedstaden preges av et tredelt flyttemønster. Rapporten har tatt for seh elleveårs-perioden 1999 til 2010. Det skriver SSB på egne sider.

Parallelt med at det skjer utflytting fra de ytre bydelene hovedsakelig i retning Akershus, skjer det også en utflytting fra de indre til de ytre bydelene. Det er de unge innflytterne til Oslo som «tar over» de indre bydelene i Oslo.

[Les mer i artikkel hos E24.no]
[Les mer i artikkel hos SSB]
[Les mer i artikkel om flyttemønstre i hovedstaden hos SSB]


Legg til kommentar

24. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?