Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Norsk støtte for bedre verdenshelse
Del artikkelen med venner og kolleger

Regjeringen har nylig lansert en rapport som viser hvordan 48 ulike norske aktører jobber for å sikre tilgang til medisiner og helsestell i verden.

Rapporten har fått navnet «Norske aktørers engasjement for global helse» og er en oppfølging til stortingsmeldingen om global helse som kom i 2012. Den viser blant annet at det er en solid bredde i Norges engasjement for bedre helse i verden.

- Norske organisasjoner har et bredt engasjement for global helse. Regjeringen følger dette opp og bevilger nye 65 millioner til forskning på blant annet tuberkulose og malaria, sier utenriksminister Espen Barth Eide i en pressemelding ved Utenriksdepartementet.

Store aktører som Kreftforeningen, Telenor, Statistisk Sentralbyrå (SSB) og norske sykehus er med.

- I stortingsmeldingen pekte vi på kvinner og barns rettigheter, tilgang til prevensjon og forebygging av sykdommer som satsingsområder. Nå øker vi støtten til forskning på nettopp disse områdene med 65 millioner kroner, sier utviklingsminister Heikki Holmås.

«LMD» birdar også

Også Landbruks- og matdepartementet har bidratt til rapporten, og forteller gjennom en pressemelding at hovedpunkter de har tatt for seg, er: sammenhengen mellom dyrehelse og folkehelse og matsikkerhet, helse og klima. I tillegg genressurser og internasjonal landbruksutvikling, bistand og helsehensyn i handel.

Støtten utviklingsminsiteren snakker om, går opp med 65 millioner fra 235 til 300 millioner kroner. Disse pengene skal gå til forskning på blant annet bedre metoder for å hindre mødre- og barnedødelighet, bedre familieplanlegging, nye vaksiner mot tuberkulose og bedre medisiner mot malaria.

- Jeg er glad for at så mange norske aktører er aktive for bedre global helse. Samtidig er verden i rask endring. Utviklingslandene har sterk økonomisk vekst og må ta en større del av ansvaret for egen befolknings helse. Dette betyr å bygge robuste helsesystemer, sier Barth Eide.

I 2011 var Norges totale bistand til global helse på 3,5 milliarder kroner.

[Les mer i artikkel hos Utenriksdepartementet]
[Les mer i artikkel hos Landbruks- og matdepartementet]


Vi deler allerede

30. september, 2019

syrena
30. september, 2019
1 innlegg

Legg til som kollega

Facebook & Instagram ->

vi deler allerede

Legg til kommentar

21. november, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
Opprett bruker
Glemt passord?