Miljøfyrtårn setter fokus på kompetanse
Del artikkelen med venner og kolleger
|
|
I en undersøkelse blant sine medlemsbedrifter konkluderer Miljøfyrtårn at det er behov for mer kunnskap i arbeidet med systematisk HMS og miljøarbeid. Nå skal medlemmene få mulighet til å øke kompetansen med egne kurs med fokus på blant annet SMART-mål for bedriftenes miljømål.
- Vi ønsker å gi merverdi til våre medlemmer, og være et verktøy til kontinuerlig forbedring innen indre- og ytre miljø, forklarer Geir Morten Holtan i Stiftelsen Miljøfyrtårn om bakgrunnen for undersøkelsen.
Svarene fra undersøkelsen gir grunnlag for å bedre ivareta arbeidet med Miljøfyrtårn og HMS gjennom å tilby kunnskap der det er etterspurt av medlemsbedriftene.
Undersøkelsen så på 8 hovedområder og spurte medlemsbedriftene om deres kompetanse og behov for kurs innen lover og forskrifter, risikoanalyse, avvikshåndtering, bransjekrav, vernerunder, handlingsplan, HMS-mål, avfall og kjemikalier.
- Vi har valgt ut de temaene som flertallet sier de ønsker mer kunnskap om, og sammen med Utvikling.org har vi utviklet et kurs som tar opp, og fordyper seg i, de mest aktuelle temaene fra undersøkelsen, forteller Holtan.
I en anbudskonkurranse blant leverandører av HMS i Norge, ble Utvikling.org valgt som samarbeidspartner på grunnlag av deres kompetanse og referanser. Kurset "Miljøfyrtårn og HMS" dekker krav i AML § 3-5 om HMS-opplæring for ledere. Hovedmålgruppe er Miljøfyrtårnansvarlige i virksomhetene og verneombud, men passer også for Miljøfyrtårnkonsulenter og -sertifisører.
Ønsker mer kompetanse
Deltakerne i undersøkelsen ønsker selv spesiell fokus på handlingsplan med miljømål og miljøtiltak, samt mer kompetanse på overordnede HMS-/miljømål gjennom SMART-mål. Disse målene skal være Spesifikke, Målbare, Aksepterte, Relevante og Tidsbestemte mål.
– Det blir enklere for virksomhetene å sette seg gode eller «riktige» mål. Miljøledelse handler om kontinuerlig forbedring, og for å få det til på en god måte er det viktig at man setter seg smarte mål slik at man kan måle resultatene og få en kontinuerlig forbedring, sier Holtan.
[Besøk Miljøfyrtårn.no for mer informasjon]
(27.6 2013)
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
|
|