Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Vi kjøper stadig færre sigaretter
Del artikkelen med venner og kolleger

Innsatsen og skrekk kampanjen mot røyking ser ut til å hjelpe. De første fem månedene i år kjøpte nordmenn en million færre røykpakker i dagligvarebutikker enn samme periode i fjor.

Tobakksalget synker
Forsker Karl Erik Lund ved Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS) tror helseministerens innsats og skrekk-kampanjen med bilder av i januar og februar er viktige årsaker til nedgangen.
Salget av ferdigsigaretter i dagligvarehandelen sank med 4,5 prosent i løpet årets første 21 uker sammenlignet med i fjor. Røyke- og pipetobakkssalget gikk enda mer ned. Det viser markedsanalysen Scantrack Norge fra ACNielsen.

Ros til Høybråten

Tendensen er tydelig. I år velger uvanlig mange å slutte å røyke. Og det til tross for at man ikke har økt prisene på eller tilgangen til sigaretter.
-           Det har vært en nedgangstrend for sigaretter og røyketobakk en stund, men akkurat nå er det en ekstra fart på røykekutt og slutt. Sannsynligvis er nedgangen enda større enn tallene fra dagligvarehandelen viser, mener Karl Erik Lund fra SIRUS.
Han berømmer Dagfinn Høybråtens fokus på røyking som helseproblem.

Snuser mer

Selv om nordmenn røyker mindre, snuser de stadig mer. I årets fem første måneder økte snussalget i dagligvarehandelen med nesten 23 prosent.
Det økende snussalget har imidlertid lite å si for det totale tobakksforbruket. Snus utgjør nemlig en svært liten del av nordmenns tobakkforbruk.


Legg til kommentar

24. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?