Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Nettsted feilinformerer pasienter
Del artikkelen med venner og kolleger

Nettstedet sykehusvalg.no kan bli stoppet av Sosial-og helsedirektoratet. Nettstedet feilinformerer om Helse Sør-samarbeid og mangler oppdatert informasjon.

 

Endring pr 06.07.2004

Den private versjonen sykehusvalg.no er slått konkurs.  Det ble 2 juni 2004 åpnet konkurs i boet til Helsegruppen AS som står bak den private versjonen av Fritt Sykehusvalg. 

 

Det offentlige informasjonstilbudet Fritt sykehusvalg Norge tar fra oktober i bruk domenet www.sykehusvalg.no. Innholdet på nettstedet og telefontjenesten opprettholdes som før. Det gamle domenet vil kunne brukes fortsatt.

 

Det var NRK som i slutten av forrige uke kunne avsløre at nettstedet sykehusvalg.no på sine egne nettsider opplyser om at det er Helse Sør som oppdaterer nettsidene.
-           Dette er ikke riktig det finnes ingen slik avtale, sier viseadministrerende direktør Bjørn Erikstein i Helse Sør til NRK.

Misbruker navn
Nå vil Helse Sør se på det juridiske og sende saken over til helsemyndighetene. Erikstein mener det er svært uheldig at nettstedet, som henter sine opplysninger fra et offentlig nettsted med omtrent samme navn, misbruker Helse Sørs navn.

Privat formidler

Det er den private bedriften Helsegruppen AS, som formidler behandlingstilbud ved sykehus til pasienter og leger, som driver det kommersielle nettstedet sykehusvalg.no. Formidlingstjenesten har nesten det samme navnet som det offentlige nettstedet, sykehusvalg.net, som er helsemyndighetenes nasjonale sider. Sykehusvalg.no formidler timeavtaler for pasienter og leger.

Feil informasjon

Helsegruppens nettsted sykehusvalg.no henter også sine ventelistedata fra det offentlige nettstedet sykehusvalg.nett, men opplysningene er til tider gamle.
Dette fører til at mange pasienter blir feilinformert om ventetider når de logger seg inn på det kommersielle nettstedet og tror de er på det offentlige, forteller Sissel Gjertsen på det offentlige Fritt Sykehusvalgkontoret i Tønsberg til NRK.
Allikevel skriver bedriften på nettsidene sine at opplysningene oppdateres av Helse Sør, hvilket Helse sør ikke gjør.
-           Det er mulig vi villeder pasientene, men hva som står med liten skrift på siden vår er jeg ikke helt sikker på, sier Ingelill Jensen i Helsegruppen.

Gjør ventetiden lenger

I tillegg til at pasientene blir usikre og forvirret, fører dette også til at mange gjør feil valg av sykehus, og må vente lenger enn nødvendig på behandling, forteller Sissel Gjertsen.

Tjener penger

Helsegruppen AS har eksistert i noen få måneder, og har ennå ikke tall på omsetning eller nøyaktig kundestatistikk, men daglig leder Ingelill Jenssen sier at det går utrolig bra.
Bedriften tjener pengene sine ved at de inngår avtaler med institusjoner og sykehus om formidling av pasienter. Sykehusene blir da kunder hos Helsegruppen og når pasienten er utredet eller behandlet, betaler sykehuset et visst beløp til den private bedriften.
Daglig leder Ingelill Jenssen, vil ikke si noe om hvilke sykehus det er de har som kunder, eller om sykehusene er offentlige eller private.

 

For å sammenlikne nettstedene selv;

 

Originalen: www.sykehusvalg.net

(3.9 2003)


Legg til kommentar

24. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?