Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Full splid
Del artikkelen med venner og kolleger

Arbeidstakerforbundene går sterkt imot regjeringens forslag om økt bruk av midlertidig ansatte.  LO, YS, Utdanningsgruppenes hovedorganisasjon (UHO) og Akademikerne har som følge av dette trukket seg fra Arbeidslivslovutvalget, og Jernbaneforbundet og Transportarbeiderforbundet ser videre samarbeid som vanskelig.

-           Jeg synes at det er trist at Akademikerne, YS og UHO også har valgt å trekke seg fra Arbeidslivslovsutvalget. Men jeg har forståelse for at det er vanskelig for organisasjonene å fortsette etter at LO valgte å trekke seg ut tidligere i dag, sier statsråd Victor D. Norman i en pressemelding.

Videre i pressemeldingen heter det at organisasjonene har gitt fra seg sin påvirkningsmulighet, og at det derfor ikke er noen grunn til å utsette iverksettelsen av utvidet bruk av midlertidig ansettelse. 

Andre gang
Arbeidslivslovutvalget skal legge ned sin innstilling den første desember, og regjeringen var villig til å utsette iverksettelsen av forslaget til etter denne hadde vært ute til høring.  LO og de andre organisasjonen stod imidlertid hardt på sitt, og ønsket at man måtte vente til den nye arbeidsmiljøloven skal erstatte den gamle i 2005. 

-           Dette er et narrespill. Vi skal ha en ryddig prosess fra A til Å. Det er ikke regjeringen innstilt på. I en så stor sak er det viktig at politikerne, som skal behandle innstillingen fra Arbeidslivslovutvalget, får anledning til å se utvalgets arbeid i sammenheng. Slik regjeringen legger opp behandlingen av denne saken, blir det stykkevis og delt, sier LO-leder Gerd-Liv Valla i en pressemelding på LOs nettsider.

Dette er andre gangen at regjeringen griper inn i Arbeidslivslovutvalgets mandat.  I forbindelse med statsbudsjettet for 2003 tvang man igjennom en romsligere overtidsordning.

Arbeidslivslovutvalget (ALLU) ble nedsatt ved Kongelig resolusjon 31 august 2001, og deres mandat skal ivareta 4 hovedmål:
1. En lov som best mulig ivaretar både virksomhetenes, arbeidstakernes og samfunnets behov
2. Som bidrar til et inkluderende arbeidsliv
3. Et godt og forutsigbart regelverk ved omstillinger
4. Å modernisere/forenkle lovgivningen for arbeidslivet

Sterke reaksjoner
LO får sterk støtte fra både Arbeiderpartiet (Ap) og Sosialistisk Venstreparti (SV) som kaller forslaget beklagelig.
-           Ap beklager at regjeringen holder fast på dette råkjøret mot arbeidstakerne. Dette er en ekstrem Høyre-politikk som Victor Norman vil presse gjennom. Regjeringen viser en mangel på forståelse for grunnleggende spilleregler i arbeidslivet og den har ikke evne til å ta inn over seg de massive reaksjonene fra nesten en million arbeidstakere, sier finanspolitisk talskvinne for Arbeiderpartiet, Hill-Marta Solberg.

-           Jeg er ikke overrasket over bruddet. Regjeringen har jo erklært krig mot


Legg til kommentar

20. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
Opprett bruker
Glemt passord?