Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Ny røykeslutt kampanje
Del artikkelen med venner og kolleger

På fredag gikk startskuddet for myndighetenes nye kampanje mot røyking. Denne gang er det tobakkindustrien som får svi i sju filmer.

-           Nå vil vi gå et skritt lenger enn tradisjonell helseopplysning ved å rette søkelyset mot tobakkindustrien, sier direktør i Sosial- og Helsedirektoratet Bjørn-Inge Larsen.
-           Vi mener at vi har en plikt til å gi folk så god informasjon som mulig. Det vi vet vil vi at flest mulig skal vite, sier han.

"Løgner"
I filmene beskrives det som karakteriseres som tobakkindustriens løgner og produktmanipulasjon, samt markedsføringsmetodene som brukes.
Kampanjen varer i fire uker, og filmene blir sendt både på fjernsyn og kino.
Vinklingen på kampanjen er blitt brukt i internasjonale kampanjer mot røyking. Ifølge norske helsemyndigheter har kampanjen bidratt til å redusere ungdommers røyking i Florida i USA. Ulike varianter av kampanjen er kjørt i 20 amerikanske delstater.
Kampanjen oppfordrer den enkelte til å bruke forbrukermakten ved å slutte å kjøpe produktene til tobakksindustrien.
-           Vi ønsker å tilby hjelp til de som ønsker å slutte. Hver film vil derfor henstille folk til å ringe Røyketelefonen 800 400 85 eller kontakte legen sin, sier Larsen


- Informerer ikke selv
-           Det er påfallende hvor lite informasjon tobakkindustrien selv ønsker at forbrukeren skal få om blant annet innholdet i tobakkproduktene, sier direktør Bjørn-Inge Larsen i Sosial- og helsedirektoratet.

Suksess sist gang
Den forrige kampanjen som gikk i vinter, ”Hver eneste sigarett skader deg” var i følge Helseminister Dagfinn Høybråten en stor suksess. En meningsmåling gjort av MMI viser at hele 96 prosent av de spurte hadde lagt merke til kampanjen og 51 prosent av røykerne mente av kampanjen økte sannsynligheten for at de kom til å slutte å røyke.

 

Les mer og se filmene på www.shdir.no/tobakkskampanjen


Legg til kommentar

22. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?