Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Unge får ikke arbeid
Del artikkelen med venner og kolleger

I løpet av de siste ti årene har antallet unge uføre økt med 3400.  De kan jobbe, men ingen ønsker dem.  Arbeidskraftundersøkelsen viser også at de unge lider mest i arbeidsmarkedet i dag.  Mens arbeidsledigheten går ned for voksne over 25, går den kraftig opp for de unge.

Selv om de unge (mellom 16 og 24 år) kun utgjør vel 13% av arbeidskraften i landet, opptar de mer enn 42% av de arbeidsledige.  Denne situasjonen har forverret seg drastisk bare i løpet av det siste halve året. 

Et selektivt arbeidsmarked holder de unge utenfor.  Man er nødt til å stå på maks og ha ressurser som gjør at du er spesiell for å ha noen muligheter.  Et arbeidsliv som i dag har lite romslighet, der det ikke er plass for avvik av noe slag, gjør det vanskelig for uerfarne unge arbeidstakere. De siste årene har i tillegg vært preget av nedbemanning, omlegging, outsourcing og nedlegging for å spare mest mulig.

-           Stadig flere unge faller utenfor og ender opp på uføretrygd. Det kan være menn som vil, men ikke engang slipper inn i militæret, sier lege og samfunnsmedisiner Steinar Westin ved NTNU i Trondheim til Dagbladet.

Westin mener at en av hovedforklaringene ligger i at unge ikke er forberedt på yrkeslivet, og at overgangen fra skolebenken til arbeidsmarkedet blir for vanskelig

Arbeidsledige i prosent.


Legg til kommentar

17. august, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?