Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Sertifikatordning for personlighetstester
Del artikkelen med venner og kolleger

Personlighetstester brukt i jobbintervjuer kan være både dårlige og useriøse. Det Norske Veritas lanserer nå en sertifikatordning som skal sikre kvaliteten.

 

Sertifikatet skal fortelle noe om kvaliteten på selve testen, men sier også noe om kvaliteten på dem som utfører og analyserer testene, skriver Aftenposten. Sverre Nilsen i Norsk Psykologforening sier til Aftenposten at mange av dem som utfører personlighetstester ikke er kvalifisert for dette.

Ansetter feil person

Er testen dårlig utført, er det ikke sikkert at arbeidsgivere få gode nok opplysninger. Dette kan gjøre at de ansetter en annen person enn de ville gjort med andre testresultater. Direkte gale testresultater kan dessuten være belastende for den enkeltpersonen det gjelder.

Mange
som i dag utfører personlighetstester, er ikke kvalifisert. Gale testresultater medfører uheldige konsekvenser for jobbsøkere og hindrer at arbeidsgiverne sikres mer pålitelige fakta, sier seniorådgiver Sverre Nilsen i Norsk Psykologforening (NPF) og styreleder for Sertifiseringsrådet for testbruk i Norge (STN).

-           Det er uheldig at arbeidssøkere blir testet på feil måte og at de heller ikke blir ivaretatt på skikkelig vis. Direkte gale resultater kan være belastende for enkelte personer, sier Nilsen til Aftenposten.

 

For alle stillinger
Minst én av fire som ansettes i en stor eller mellomstor bedrift i Norge, er testet. Ofte testes alle som kommer forbi første runde i ansettelsesprosessen.

Det Norske Veritas utvikler nå en nordisk standard for personellsertifisering. Målet er å unngå misbruk av personlighetstester.

 


Legg til kommentar

29. januar, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?