Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Danske arbeidstakere ser mørkt på innvandrere
Del artikkelen med venner og kolleger

Hver femte danske arbeidsgiver sier at de ansattes motvilje gjør det vanskelig å ansette en innvandrer.

Innvandrere sliter med å få jobb i Danmark. En undersøkelse fra Ledernes Hovedorganisasjon tyder på at det ikke bare er arbeidsgiverne som kvier seg for å ansette innvandrere. Hver femte leder sier at de ansattes motvilje er årsaken til at de ikke gir ledige jobber til innvandrere.

I dag er det innvandrere i hver tredje danske bedrift, skriver Ledernes månedsblad. Bare en av ti bedrifter har en bevisst politikk for å legge til rette for et flerkulturelt arbeidsmiljø. Antallet bedrifter som samarbeider med arbeidsmarkedsmyndighetene om integrasjon, har sunket det siste året.

 

"Nydansker"
Erfaringen fra andre undersøkelser viser at det sjelden blir problemer på arbeidsplassene når det først er ansatt en "nydanske", som danskene kaller innvandrere. I Danmark finnes en egen "Foreningen for integration af nydanskere på arbejdsmarkedet". Foreningens direktør, Torben Møller-Hansen, sier til lederne at det kan være lurt å ha interne regler om at integrasjon er ønskelig.

Dansker forsøker å gå utenom konflikter, og de misliker rigide regler. Når lederen merker motvilje fra de ansatte velger han minste motstands vei.

 

[Les mer her]


Legg til kommentar

29. januar, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?