Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Svak økning i ledigheten
Del artikkelen med venner og kolleger

Arbeidsledigheten har økt litt den siste måneden, men antall arbeidsledige har stabilisert seg det siste halvåret. Ved utgangen av februar var 96.900 mennesker registrert som arbeidsledige hos Aetat.

Antall arbeidsledige utgjør 4,1 prosent av arbeidsstokken. Det siste halvåret har arbeidsledigheten vært stabil på rundt 94.000 personer når man justerer for vanlige sesongvariasjoner. Sesongjusterte tall for februar er 92.800 ledige.

Ifølge arbeidsdirektør Inger-Johanne Stokke har arbeidsmarkedet stabilisert seg etter nærmere tre år med økende ledighet. Det er færre nye som søker arbeid, og det er blitt flere ledige stillinger.

Moderat oppgjør

-           Det er for tidlig å friskmelde arbeidsmarkedet, sier arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman i en kommentar. Han mener likevel de nye tallene bekrefter at ledighetstoppen er nådd:

-           Fortsatt lavt omfang av utlyste stillinger tyder på at det er en del usikkerhet i næringslivet. Derfor er et moderat lønnsoppgjør viktigere enn noensinne, sier Norman, dagen før lønnsforhandlingene starter.

Unge menn

I industrien har antall arbeidsledige gått litt ned de siste månedene, etter en sterk økning første halvår i fjor. Antall permitterte har gått ned i løpet av den siste måneden. Arbeidsledigheten øker fortsatt innenfor IT-bransjen, men veksten er lavere, og det er flere ledige stillinger.Arbeidsledigheten er størst blant unge mennesker mellom 20 og 24 år. Hele 9,5 prosent av mennene i denne aldersgruppen er arbeidsledige, mot 5,1 prosent av kvinnene.

Selv om arbeidsledigheten ser ut til å stabilisere seg, er det 5 prosent høyere arbeidsledighet nå enn for ett år siden. I februar i fjor var det 92.500 arbeidsledige, 4.300 færre enn i år.

 

Kilde: NTB


Legg til kommentar

28. mai, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?