Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Menn mest på nett
Del artikkelen med venner og kolleger

Tre fjerdedeler av oss har vært på Internett hjemme, på arbeid eller andre steder i løpet av de tre siste månedene, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå. Men det er menn som er oftest på nettet, og de bruker nettet mest brukt til surfing.

 

Mens 80 prosent av mennene brukte Internett i løpet av de tre månedene, var andelen kvinner kun 70 prosent. Nesten halvparten av alle menn var på Internett daglig, mens 30 prosent av den kvinnelige befolkningen brukte Internett like ofte.

Fordelingen på ulike aldersgrupper etter hvor ofte de er på Internett er ganske lik mønsteret for PC-bruk. Av daglige brukere er det de mellom 25 og 34 år som har den høyeste andelen. Av dem som er på Internett ukentlig, men ikke daglig, er det aldersgruppen 16 til 24 år som dominerer.

 

Internett mest brukt til surfing

Nesten alle som var på Internett de siste tre månedene, hadde søkt etter informasjon eller brukt online-tjenester. Dette innbefatter generelle søk, tjenester knyttet til reise og innkvartering og benyttelse av Internett-radio/-TV, spill, musikk og aviser. Nesten like mange benyttet Internett til å kommunisere, gjennom for eksempel e-post og chatting.

Syv av ti brukte Internett til kjøp/salg av varer og tjenester eller banktjenester de tre siste månedene. Godt over halvparten av Internett-brukerne var innom offentlige myndigheters nettsider den samme perioden. Kun syv av hundre benyttet seg av Internett til utdannelse og kurs.

Av varer og tjenester som ble handlet på Internett, dominerte reiser og innkvartering. Over halvparten av de Internett-handlende hadde bestilt eller kjøpt reiser eller innkvartering siste tre måneder. Bøker, magasiner og læremateriell kom på andreplass med 37 prosent av de som hadde handlet, mens 34 prosent hadde kjøpt billetter til ulike arrangementer via Internett.

Hver femte PC-bruker utsatt for datavirus

15 prosent av befolkningen, eller 21 prosent av dem med PC, hadde vært utsatt for datavirus i løpet av det siste året. Mindre vanlig var problemer med misbruk av betalingskort og personlig informasjon som følge av Internett-bruk. Omtrent halvparten av alle som har PC, oppga at de hadde installert eller oppdatert et antivirusprogram det siste kvartalet.

 

Les mer på www.ssb.no

 


Legg til kommentar

21. mars, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?