Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Hver fjerde bedrift har IA-avtale
Del artikkelen med venner og kolleger

Bare 23 prosent av norske bedrifter innen det private næringsliv har inngått IA-avtale. Av disse bedriftene kan hver fjerde rapportere om nedgang i sykefraværet mens hver tiende har hatt en oppgang.

 

Det viser en undersøkelse MMI Univero har foretatt for Arbeidsmiljøsenteret i mars i år. Undersøkelsen viser at bedrifter som har en IA-avtale står sterkere rustet enn andre når det gjelder å redusere det økende sykefraværet, men den viser også at mange trenger bistand for å få resultater.

 

Vet ikke

Oppsiktsvekkende nok er det hele 15 prosent av virksomhetene som har tegnet avtale som ikke vet om sykefraværet deres har gått opp eller ned etterpå, skriver Arbeidsmiljøsenteret i en pressemelding.
Undersøkelsen er foretatt blant et representativt utvalg av bedrifter over hele landet med mer enn ti ansatte. Det store flertallet av virksomhetene er små eller mellomstore med mellom 10 og 49 ansatte. Bransjene fordeler seg på industri, handel, servicevirksomhet, finansiell tjenesteyting og annen tjenesteyting.

Gir utslag
Det er først og fremst de større bedriftene som har tegnet IA-avtale og som også har oppnådd resultater som gir seg utslag på sykefraværet. Godt over halvparten av virksomheter med mer enn 100 ansatte har en slik avtale. Til gjengjeld er det bare 14 prosent av småbedriftene med mellom 10 og 24 ansatte som har IA-avtale.

 

Les mer på www.arbeidsmiljo.no


Legg til kommentar

20. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?