Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Innovasjon 2004
Del artikkelen med venner og kolleger

DnB NOR ønsker å stimulere til nyskapning i Norge, og gjennom den årlige innovasjonsprisen vil man skape verdier for fremtidens Norge.  Årets pris vil gå til den beste ideen for kunnskapsbasert næringsutvikling.

Nærings- og handelsminister Ansgar Gabrielsen er leder for juryen i DnB NORs innovasjonspris.  Han understreker at næringslivet er avhengig av innovasjon for å sikre konkurranseevne og lønnsomhet.
-           Økt innovasjonsaktivitet vil bidra til å videreutvikle etablerte bedrifter og utvikle nye, kunnskapsbaserte bedrifter og næringer. En bred satsing på innovasjon er nødvendig for å styrke verdiskapingen i norsk økonomi og sikre fremtidige velferdsgoder. Regjeringens visjon er at Norge skal være et av verdens mest nyskapende land der bedrifter og mennesker med pågangsmot og skaperevne har gode muligheter til å utvikle lønnsom virksomhet. På viktige områder skal Norge ligge i tet internasjonalt når det gjelder kunnskap, teknologi og verdiskaping, sier Gabrielsen.

Den stadig økende konkurransen fra utlandet har gjort det til en nødvendighet for Norge å skape nye verdier.  Råvarer som olje, gass, fisk og aliminium har sikret levestandarden til folk flest i landet.  Men, fremtiden trenger nye produkter skal man opprettholde den standarden.

Inspirasjon

Juryen
En kombinasjon av politkere og næringslivsledere sitter i juryen som skal vurdere kandidatene:

• Ansgar Gabrielsen, statsråd Nærings– og handelsdepartementet (Juryleder)

• Finn Bergesen jr., administrerende direktør NHO
• Øystein Djupedal, stortingsrepresentant SV
• Berit Kjøll, direktør Telenor Personmarked
• Shahzad Rana, IT-gründer
• Gerd Liv Valla, LO-leder
• Svein Aaser, konsernsjef i DnB NOR

Kilde: LO.no

-           En av våre største utfordringer er å skape en kultur for innovasjon som motiverer til å gjøre nye ting og tillater oss å bli best på enkeltområder. Det er derfor viktig å fremheve vinnerne og vise at det går an å lykkes med innovasjon i Norge, sier Gabrielsen

Gabrielsen understreker at prisen skal fungere som en inspirasjonskilde for andre prosjekter.  Næringslivet har behov for nyskapninger. 
-            Myndighetenes rolle er å legge til rette for og understøtte innovasjonsprosessene gjennom en kontinuerlig, bred og k


Legg til kommentar

25. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?