Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Ikke færre fraværsdager med aktiv sykmelding
Del artikkelen med venner og kolleger

De som går på aktiv sykmelding er ikke borte fra jobb kortere tid enn de som er på ordinær sykmelding, viser tall fra Rikstrygdeverket.

 

Ifølge undersøkelsen til etaten er arbeidstakere med aktiv sykmelding til og med ofte opptil dobbelt så lenge borte fra jobb som vanlig sykmeldte, skriver Dagsavisen.

 

Undersøkelsen baserer seg på tall fra høsten 2001 og våren 2002. Utreder Arne Kolstad i Rikstrygdeverket peker i rapporten på at en mulig forklaring på at ordningen ikke får folk fortere tilbake på jobb, er at ordningen gjør det mindre attraktivt å friskmelde den syke arbeidstakeren. Så lenge Folketrygden betaler lønnsutgiftene, får verken arbeidsgiver eller arbeidstaker noe insentiv til å gå tilbake til vanlig jobb, heter det.

 

Han tror også at en del personer som egentlig burde vurderes for uføretrygd, i stedet settes på aktiv sykmelding. En tredje forklaring Kolstad omtaler, er at aktivt sykmeldte i noen tilfeller vender tilbake til jobb før de egentlig burde og dermed bare ender med lengre sykmeldingsperiode.

 

Men et positivt funn i rapporten er at det å gå på aktiv sykmelding reduserer risikoen for å være uføretrygdet ett år senere.


Legg til kommentar

20. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?