Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Kortere sykehuskøer
Del artikkelen med venner og kolleger

Nå får du behandling kjappere. Ventetiden for å få behandling ved norske sykehus gikk i gjennomsnitt ned med 14 prosent i første kvartal i år sammenlignet med samme periode i fjor.

-           Reduksjonene kommer som en følge av en mer effektiv helsetjeneste, bedre utnyttelse av kapasiteten som følge av fritt sykehusvalg, samt rydding i ventelister, sier helseminister Dagfinn Høybråten i en pressemelding.

Gjennomsnittlig ventetid for alle pasienter som er mottatt til behandling eller utredning, var i januar, februar og mars i år 69 dager, mot 80 dager i samme periode i 2003. Det er en nedgang på 14 prosent.

For de somatiske fagområdene er gjennomsnittlig ventetid nå på 70 dager. Det er en reduksjon på nærmere 15 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Totalt sto 196 612 pasienter på venteliste i slutten av april. Det er om lag 2.000 flere enn for ett år siden. Av disse ventet 179.212 på behandling innen somatiske fagområder. Samtidig har antall pasienter som er mottatt til behandling eller utredning, økt med over 12 prosent i forhold til samme periode i 2003.

Sjekk hvor lang ventetiden er på www.sykehusvalg.net


Legg til kommentar

24. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?