Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


76 prosent av all e-post er spam
Del artikkelen med venner og kolleger

Aldri før har e-post-brukere måttet tåle så mye søppelpost. Spam-nivået nådde nye rekordhøyder i mai, ifølge det globale sikkerhetsselskapet MessageLabs.

Spam-mengden tok av i rekordfart i mai, ifølge tall fra MessageLabs, og plagen blir et stadig større problem for e-postbrukerene.

Spam står nå for 3/4 av all e-post i verden. Eller sagt på en annen måte: 76 prosent av alle mailene er søppel-post. Det samme tallet i april var 67 prosent, forteller MessageLabs i en pressemelding.

Vanskelig å stoppe
Noe av hovedproblemet med spam-mailene er at det er vanskelig å stoppe utsendelsene. Erfaringene viser blant annet at det ikke nytter å forby spam-utsendelser. En amerikansk undersøkelse hevder at tre av ti e-postbrukere benytter e-post mindre enn før på grunn av spamplagen, skriver Dagens Næringsliv.

Stabilt for virus
Når det gjelder virus er truselbildet ikke veldig forandret i mai, sammenlignet med månedene før. 1 av 11 mailer er virusinfiserte, ifølge MessageLabs. Det er omtrent på samme nivå som i april. Hovedtrenden er at spamposten bare øker mens antallet e-post som inneholder virus er stabilt.

I gjennomsnitt ble det i mai stoppet 258 spam-e-poster og 35 virus hvert eneste sekund.

 


Legg til kommentar

21. mars, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?