Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Høy ledighet blant innvandrere
Del artikkelen med venner og kolleger

Ledigheten for innvandrere er nesten fire ganger så høy som blant norskfødte.  Størst er den for afrikanskfødte.  Ledigheten blant vestlige innvandrere er derimot betydelig lavere.

-           Å bistå innvandrere i jakten på jobb er en viktig oppgave for Aetat. Innvandrere er en av gruppene som prioriteres når det gjelder deltagelse på arbeidsmarkedstiltak, sier arbeidsdirektør Inger-Johanne Stokke i en pressemelding.

Mens ledigheten for personer født i Norge i 1. kvartal 2004 var på 3 prosent, var ledigheten blant førstegenerasjonsinnvandrere på hele 11 prosent, framgår det av Rapport om Arbeidsmarkedet nr.2-2004 fra Aetat Arbeidsdirektoratet.

Vestlig og ikke-vestlig
Ser man på arbeidsledigheten blant ikke-vestlige og vestlige innvandrere er forskjellen stor i arbeidsledigheten.  Når innvandrerne i arbeidsstyrken deles inn etter fødeland i de to nevnte kategoriene, ser vi at det er dobbelt så høy ledighet for personer født i ikke-vestlige land (14,0 %) som for personer født i vestlige land (6,6 %).

Det er stor forskjell mellom fylkene, og i Buskerud er ledigheten nesten tre ganger så høy for ikke-vestlige som for vestlige innvandrere.

Afrikanere størst ledighet
Fordelt etter verdensdel er arbeidsledigheten høyest for personer født i Afrika (19,1 %), Asia (13,5 %) og Sør- og Mellom-Amerika (11,2 %). Personer fra Asia er den største gruppen, og utgjør nå en tredjedel av arbeidsstyrken med fødeland utenfor Norge.

Personer født i Norden (4,8 %) og Vest-Europa (5,1 %) har lavest ledighet. Arbeidsledigheten er altså fire ganger så høy for innvandrere fra Afrika i forhold til innvandrere fra Norden.

[Les pressemelding fra Aetat]


Legg til kommentar

30. mai, 2020
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?