Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Redusert tobakksalg
Del artikkelen med venner og kolleger

Tall fra Toll- og avgiftsdirektoratet viser at salg av rulletobakk og sigaretter samlet har sunket med 250 millioner sigaretter i første halvdel av 2004 sammenlignet med året før.  Samtidig viser en undersøkelse gjort av Opinion for Tobakksfritt at over 40 000 har stumpet røyken etter at røykeloven ble innført.

Selv om salget av sigaretter har økt med 3 prosent, drøyt 20 millioner sigaretter, i de fem første månedene av 2004, har salget av rulletobakk gått drastisk ned.  Med en nedgang på omtrent 270 tonn (38 prosent) i salg av rulletobakk, har det totale salget målt i sigaretter sunket med 250 millioner.

          Tobakksindustrien forsøker å snu fokus bort fra det faktum at det er en gledelig nedgang i salg av sigaretter og rulletobakk samlet på 15 prosent i Norge. Det betyr at det har blitt røykt 250 millioner færre sigaretter hittil i år, sier assisterende direktør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe i Sosial- og helsedirektoratet.

Tall fra Sverige viser imidlertid en økning i salget av tobakk.  Men, dette veier ikke opp for den store nedgangen som er registrert i Norge.
          Salget av rulletobakk i Norge er gått ned fra 719 til 447 tonn i januar–mai i år sammenliknet med samme periode i fjor.  Tobakksindustrien oppgir at salget i Sverige er økt fra 167 til 244 tonn i første halvår. Likevel er den samlede nedgangen fortsatt på 200 tonn. Tar vi med annet avgiftsfritt salg på ferger og flyplasser, blir nedgangen på 160 tonn, sier Bjørneboe.

40 000 kutter røyken
Tore Sanner i organisasjonen TobakksFritt ser på den nye røykeloven som en suksess allerede.  En undersøkelse gjort av Opinion for Tobakksfritt viser at mer enn 40 000 har sluttet å røyke etter innføringen av røykeloven. 

-           Det viser at den nye loven er en suksess, og det er veldig positivt at det er en nedgang i antall røykere, sier Tore Sanner, leder i organisasjonen Tobakksfritt.

Svært mange i undersøkelsen er også positive til den nye røykeloven.
-           Andelen av dem som er negative til røykeloven er langt mindre nå enn før den ble innført. For eksempel var 29 prosent av dem mellom 18 og 29 år negative før loven ble innført, men nå er bare 23 prosent negative, sier Sanner.

[Les pressemelding fra Sosial- og helsedirektoratet]
[Besøk Tobakksfritt sine nettsider]

lute

Legg til kommentar

20. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?