Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Stump røyken eller få sparken!
Del artikkelen med venner og kolleger

Mange røykere her til lands protesterer enda mot at de må gå ut for å røyke, i USA derimot går man enda tøffere til verks mot røykerne. Nå har fire ansatte mistet jobben etter at bedriften innførte forbud mot å røyke. Røykeforbudet gjelder også etter arbeidstid.

 

Det er ikke bare i restaurantbransjen røykerne holdes ute, nå skyves de ut av arbeidslivet også. Amerikanske bedrifter er lei av å måtte betale mer i helsekostnader og forsikringer for røykere enn ikke-røykere og forsøker å kvitte seg med dem. Det vil si hvis de ansatte ikke kvitter seg med røyken først.

 

Amerikanske delstater har lover som hindrer bedriftene å si opp ansatte på bakgrunn av rase, religion og kjønn, men i nærmere halvparten av de 50 delstatene har ansatte ingenting de skulle ha sagt dersom eieren ikke aksepterer at de røyker.

 

De fire som mistet jobben var ansatt i Weyco Inc. i delstaten Michigan. Bedriften gir råd om helsefremmende tiltak til andre bedrifter som ønsker å få ned sykefraværet og redusere kostnadene ved kollektive helseforsikringer.

 

1. januar i år innførte bedriften røykeforbud for alle, døgnet rundt. Med forbudet fulgte et ultimatum fra bedriftsledelsen om at de ansatte må la seg teste når bedriften krever det, eller miste jobben. De som ikke lenger har jobb nektet å ta testen.

-          Bedrifter i Michigan har rett til å beskytte seg mot de store økonomiske skadene røyking påfører samfunnet, sier direktøren i bedriften, Howard Weyers i følge Aftenposten.

 


Legg til kommentar

20. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?