Flere funksjonshemmede i arbeid
Del artikkelen med venner og kolleger
|
|
Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) ønsker økt fokus på delmål 2 i IA-avtalen for å gi flere med redusert funksjonsevne muligheten til en plass i arbeidslivet. De får støtte fra arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten som satser på flere funksjonshemmede i arbeid.
Intensjonsavtalen om et inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen) ble inngått høsten 2001 mellom partene i arbeidslivet og myndighetene, og utløpet ved utgangen av inneværende år. De operative målsetningene i avtalen er:
· Å oppnå 20 prosent reduksjon i sykefraværet.
· Å få tilsatt langt flere arbeidstakere med redusert funksjonsevne i arbeidslivet.
· Å øke den reelle pensjonsalderen, det vil si den gjennomsnittlige avgangsalderen fra arbeidslivet.
|
- En av de viktigste utfordringene i innsatsen for å rekruttere funksjonshemmede inn i arbeidslivet er at det å være funksjonshemmet jo selvsagt ikke sees på som en kvalifikasjon i seg selv. Arbeidsgivere søker først og fremst etter kvalifisert arbeidskraft, og spør ikke om arbeidssøkeren er funksjonshemmet eller ikke, påpeker Stian Oen i FFO.
- Samtidig opplever mange funksjonshemmede arbeidssøkende ofte at de blir uinteressante når arbeidsgiver først blir kjent med vedkommendes funksjonshemming, også om de skulle være klart best kvalifisert for stillingen, forteller Oen.
FFO bidrar i tiden januar-april i år på til sammen fem seminarer i regi av Utdanningenes Hovedorganisasjon (UHO), der temaet er Intensjonsavtalen om et inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen). Deltakelsen har man brukt til å sette fokus på IA-avtalen og andre sentrale problemstillinger i arbeidet med å få flere funksjonshemmede inn i arbeidslivet.
Regjeringen satser videre
Arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten understreket i sitt innlegg på UHO-konferansen at delmål 2 i IA-avtalen har stort fokus i det videre arbeidet med IA.
- Arbeidslivet skal ha plass til alle som kan og vil arbeide, også personer med redusert funksjonsevne. Det er viktig at mennes
(4.2 2005)
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
|
|