Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Aksepterer ikke fyll på jobb
Del artikkelen med venner og kolleger

Yngre arbeidstakere aksepterer ikke kolleger som kommer fyllesyke på jobb, og etterlyser tiltak fra ledelsen dersom slike ting skjer.

 

-          Holdningene blant unge arbeidstakere til alkohol er ikke bare tut og kjør. De vil at folk som ikke er rusfrie skal bortvises fra arbeidsplassen, sier rådgiver Hans Ole Berg i Arbeidslivets komité mot alkoholisme og narkomani (AKAN) til Dagsavisen.

 

De har i løpet av de siste fem årene vært i kontakt med 900 unge arbeidstakere i flere bedrifter over hele Norge. Gilde i Sarpsborg, Stavanger kommune og Hansa bryggerier er noen av arbeidsplassene. Erfaringene fra møtene med de unge medarbeiderne er positive.

 

Ansvarlige

AKAN mener at unge er mer ansvarsbevisste enn hva man skulle tro og at dagens arbeidsmarked ikke tillater en dagen derpå.

-          Å møte fyllesjuk på arbeidsplassen mandag morgen og ikke kunne gjøre jobben sin, tror jeg er en gammeldags praksis som er på vei ut, sier leder i AKAN Lucie Paus Falck.

 

Mer narkotika

Frykten er imidlertid at alkoholen byttes ut med narkotika. Næringslivets sikkerhetsråd har siden jul hatt mellom ti og tolv henvendelser, fra bedrifter med et narkotikaproblem.

-          Man ser en nedgang når det gjelder bruk av alkohol på firmafester, men det er ikke sikkert det er positivt å bytte ut en kasse vin med Farris, dersom dette kompenseres med narkotika. Arbeidslivet er blitt mer krevende og det kan tilsi at omfanget av rus vil øke, sier daglig leder Rasmus Woxhol i Næringslivets sikkerhetsråd.

 

Beholder jobben

To av tre som søker hjelp for rusmiddelbruk får beholde jobben sin. Det betyr at det ikke er noen automatikk i at folk som ønsker å bli kvitt et rusproblem ender opp med å få sparken, påpekes det fra AKAN.

Medarbeideren som har et alkoholproblem er som regel en mann i 40- og 50-åra, mens rusmisbrukeren ofte er en mann under 30.


Legg til kommentar

20. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?