Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Tilbake i jobb
Del artikkelen med venner og kolleger

Etter mange år som uføretrygded fikk Inger Marie Knutsen brev fra Trygdekontoret med innbydelse til informasjonstime.  Nå er hun vikar i PROFF, et firma som jobber med psykisk og fysisk funksjonshemmede.  – I dag er jeg utrolig glad for at jeg ble med på det første møte, forteller Inger Marie Knutsen.

Som uføretrygded og uten formell utdanning så hun det som tvilsomt at trygdekontoret ville gjøre noe mer for å få henne tilbake i arbeidslivet.  Da tilbudet om informasjonstimen først kom, var hun ikke bare positiv.
-           Jeg var veldig i mot det i starten.  Først og fremst synes jeg det kom alt for seint, mange år for seint.  Men, jeg følte at jeg måtte gå på møtet, og etter det har jeg ikke angret.  Jeg trives veldig godt i denne jobben, sier Inger Marie.

Starte på nytt
Trygdekontorets initiativ førte til at Inger Marie fikk jobb i en resepsjon.  Her arbeidet hun blant annet med redigering av annonser.  I en stillingsannonse søktes det etter ”ledsagere til Danmarkstur”.  Prosjekt Felles Framtid stod bak denne, som for enkelthets skyld også heter PROFF.
-           Jeg hadde aldri kommet over den stillingsannonsen hadde det ikke vært for resepsjonsjobben.  I dag er jeg veldig takknemlig for den sjansen jeg fikk, sier Inger Marie.

Prosjekt Felles Framtid
PROFF arbeider med utviklingshemmede mennesker.  Det meste av aktivitet skjer i de to bofelleskapene i Sandefjord, der de ansatte bor sammen med beboerne og veileder de med alt.  PROFF arrangerer også årlige turer til utlandet og en festivaluke for funksjonshemmede hvor de selv deltar og hvor det er de som står i fokus.
Målet er en felles framtid hvor mennesker med funksjonshemming skal bli alles naboer og venner, arbeidskamerater og foreningsvenner.  I dag er de etablert i Sandefjord, men vil etablere seg i flere byer og kommuner i løpet av de neste 5 årene. 

Inger Marie Knutsen-           De søkte ikke etter folk med utdanning, men etter mennesker med bondevett.  De ville ha noen som forstod mennesker og som kunne jobbe med dem.  Jeg kunne ikke ha hatt denne jobben da jeg først ble uføretrygded.  I denne jobben må man være moden, være forståelsesfull og ha tålmodighet.  I tillegg må man kunne være leder for et menneske, noe som gjør at man må være selvstendig og tørre å ta ansvar, forklarer Inger Marie.

Framtiden
-           Det blir spennende å se hvordan ting går framover.  Jeg er jo bare i firmaet som vikar, men har sagt meg villig til å jobbe mye.  Så lenge det ikke går utover helsen min skal jeg klare å møte på jobb.  Nå går jeg også på et datakurs, siden vi er pålagt å føre logg på dataen, sier Inger Marie.

PROFF har egen gymsal der de ansatte og beboerne kan trene, i tillegg til at det er mulighet for å gå til fysioterapeut en gang i uken.  I en jobb der muskell- og skjelettlidelser er en utbredt årsak til fravær og uføretrygding, er et slik tiltak viktig for å ta vare på de ansatte.

Trygdekontoret
Selv om uføretrygdede er et eget delmål i intensjonsavtalen om et mer inkluderende arbeidsliv, har ikke denne blitt lagt like stor vekt på av media.  Fokusen på å få uføretrygdede tilbake i jobb har falt i skyggen av det økende sykefraværet.  Men, det offentlige har innført regelendringer som skal gjøre det letter økonomisk for uføretrygdede å gå tilbake i arbeid eller til studie.

”Det skal lønne seg å arbeide”, er Trygdekontorets nye


Legg til kommentar

24. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
Opprett bruker
Glemt passord?