Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Vi bytter jobb stadig oftere
Del artikkelen med venner og kolleger

I de nærmeste to årene vil mer enn hver fjerde arbeidstaker bytte jobb. Arbeidssituasjonen vår består også i stadig større grad av kortvarige oppdrag og prosjekter, vi jobber også mer deltid eller som frilansere.

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at hele 200000 personer, eller omkring 10 prosent av alle yrkesaktive nordmenn jobber i en tidsbegrenset jobb. Dette tallet har også lagt på seg med over 2000 personer bare siden i fjor.

Halve Norge flytter på seg
En undersøkelse Opinion har gjort for vikar byrået Manpower viser mer enn hver fjerde arbeidstaker vil bytte jobb innen de to neste årene. 44 prosent sier at de har byttet jobb i løpet av de fire siste årene. Denne trenden er også stigende, så innen 2006 ser det ut til at halvparten av alle arbeidstaker i Norge kan komme til å flytte på seg.

Konsernsjef Truls Frogner i Manpower mener det er blitt naturlig å skifte jobb, folk betrakter ikke en fast jobb som varig lenger i like stor grad som tidligere.

Lojale mot seg selv
Arbeidstakere blir mer lojale mot egen karriere enn ovenfor arbeidsgiveren. Det å få gullklokka etter 25 år i samme bedrift er ikke like viktig lenger. Det at CV’en din ser brokete ut med erfaringer fra mange forskjellige bedrifter er heller et fortrinn, og det betyr ikke at du er en ustabil person som ofte skifter jobb.

Vikarbyråene stadig mer populære
Den store mobiliteten i arbeidsmarkedet fører til stadig mer å gjøre for vikarbyråene. De tre største vikarbyråene i Norge Manpower, Adecco og Proffice merker stadig økende pågang til tross for et ellers stramt arbeidsmarked. På ti år har norske bedrifter mer enn femdoblet antall timer med innleid hjelp. Mens det tidligere kun var lov å leie inn lageransatte og kontorarbeidere i midlertidige jobber ble det i 2001 åpnet for utleie i alle virksomheter med bare noen få unntak.
Blant helsepersonell har mange fått høyere lønn etter at de knyttet seg til et vikarbyrå, og ansatte i transport, bygg og anlegg er et annet område der vikarbruken øker. Hele 40000 av de midlertidig ansatte her i landet er tilknyttet vikarbyråer.

Truls Frogner, konserndirektør ManpowerBruker vikarbyråer til å komme seg i jobb
Mange bruker vikarbyråene til å komme seg ut i arbeidslivet igjen.
-           Innleie av arbeidskraft gjør det mulig for arbeidstaker og teste ut arbeidsgiver, og omvendt, på en trygg og ryddig måte, mener konserndirektøren i Manpower.
Mange vikarer går også over i fast jobb etter at den midlertidig vikarjobben er ferdig. De siste årene har ca. 5000 vikarer hvert år fått tilbud om fast stilling i bedriften etter at oppdraget var over.

Bytte jobb er lønnsomt
Det er tydeligvis også penger å tjene på å bytte jobb. Undersøkelsen som Opinionen har utført for Manpower viser at nesten 2 av 3 får høyere lønn i den nye jobben. 20 prosent sier også at de får mye høyere lønn.

e.com >online book
x;>online book=position

Legg til kommentar

17. august, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?