Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Offensiv regjering
Del artikkelen med venner og kolleger

I valgåret 2005 satser regjeringen friskt med et reviderte nasjonalbudsjett som vil øke innsatsen på mange områder. Med store besparelser fra lavere sykefravær og en svært optimistisk oljefremtid har regjeringen mye å rutte med.  LO og NHO er delt i synet på regjeringens forslag.

Regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett har store rom for endringer.  Beregninger som regjeringen selv har gjort, viser at arbeidslivets innsats gjennom IA-avtalen har redusert sykelønnsutgiftene med 3,5 milliarder.  Dette tilsvarer 20 000 heltidsjobber.

I tillegg legger regjeringen opp til en svært høy oljepris i tiden fremover.  Mens oljeprisene er på vei ned forventer allikevel regjeringen en høyere oljepris, noe som gir dem svært mye ekstra å rutte med.

LO kritiske – NHO optimistiske
NHO er svært fornøyde med regjeringens forslag, og mener det vil sikre en sterk fremgang for norsk økonomi.  Med den positive utviklingen i sykefraværet har regjeringen trukket tilbake truslene om endringer i sykelønnsordningen, som ville gi bedriftene og arbeidstakerne en større andel av regningen ved sykefravær.
-           Det er en god nyhet for næringslivet at Regjeringen nå, slik statsministeren varslet på NHOs årskonferanse, ikke vil pålegge bedriftene økte kostnader ved sykefravær. NHO ser fram til det videre samarbeidet mellom partene i arbeidslivet og Regjeringen om et inkluderende arbeidsliv – IA, skriver NHO i en pressemelding.

-           Det er positivt at Regjeringen nå retter opp avtalebruddet i sykelønnsordningen for arbeidsgiverne, skriver LO.

LO mener imidlertid at regjeringen gjør dumt i å endre permitteringsperioden fra 42 uker til 26 uker.  Fjorårets reviderte nasjonalbudsjett inneholdt det samme forslaget, men i forliket mellom regjeringen og Arbeiderpartiet ble dette fjernet.  NHO støtter LO, og håper at regjeringens forslag også denne gangen vil bli fjernet ved et forlik.

I tillegg er LO svært kritiske til at regjeringen ikke gjør nye grep for å få senket arbeidsledigheten på over 100 000 arbeidsledige.
-            Bondevik-regjeringen bekrefter at de har slått seg til ro med en ledighet på over hundre tusen mennesker. De ledige får ikke særlig drahjelp for å komme tilbake i arbeid. Regjeringen fortsetter nedbyggingen av arbeidsmarkedstiltakene, sier LO-leder Gerd-Liv Valla.

[Les pressemelding fra NHO]
[Les pressemelding fra LO]

x;> (18.5 2005)

Offensiv regjering

19. mai, 2005

Stig

Det blir helt galt av regjeringen å kutte på permisjonstiden. Ved å gi bedrifter kun muligheten til å permittere i 26 uker, forsvinner mye av fleksibiliteten som er i dagens system. Ellers er det noe skummelt at rejgeringen øker oljepris-estimatet så mye...vet ikke om oljen blir solgt for så mye i 2005/6. Spent på om et budsjettforlik kommer til å endre estimatet (ned?).

Legg til kommentar

24. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?