Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Verdens røykfrie dag
Del artikkelen med venner og kolleger

I dag blir Verdens røykfrie dag markert over hele landet. I år er temaet helsepersonell og røykeslutt valgt som tema for den internasjonale markeringen av Verdens røykfrie dag. Det er også ett år siden det ble forbudt å røyke på restauranter og utesteder.

 

I forbindelse med årets markering av Verdens røykfrie dag ønsker Sosial- og Helsedirektoratet å bidra til at helsepersonell skal bli mer bevisste på sin betydning som rollemodell og det ansvaret de har i forhold til tobakksforebygging. Videre er det en målsetting at befolkningen skal forstå at helsepersonell kan hjelpe dem til å slutte å røyke. Helsepersonell kommer stadig mer på banen når det gjelder hjelp til røykeslutt.

 

-          Det er en positiv utvikling, men det kan bli enda bedre. Helsepersonell når dem som trenger hjelp til å slutte og det er viktig at de benytter den muligheten, sier avdelingsdirektør Kari Huseby i Sosial- og Helsedirektoratet, avdeling tobakk.

 

En svensk rapport fra 2004 viser at hele 5 % klarer å slutte å røyke etter bare kort individuell rådgivning.

 

Ett år siden røykeloven

1. juni i fjor ble Norge det andre landet i verden som innførte forbud mot røyking på restauranter og barer. Ett år etter at røykeloven ble satt i verk viser det seg at det fortsatt er like mange nordmenn som røyker, men at de røyker litt mindre enn før. Rapporten fra Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS) viser imidlertid at utestedene er blitt røykfrie uten at verken ansatte eller gjester synes det har vært vanskelig å etterleve de nye reglene.

 

Les mer om verdens røykfrie dag på www.tobakk.no


Legg til kommentar

20. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?